Lijn 26 Venray Autobusstation - Well Café Vink

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 26
Vervoerder(s) Zuidooster
Lijnsoort streekbus
Materieel Onbekend
Periode Onbekend
Frequenties
Spits 1-2x per 2 uur
Dal 1x per 2 uur
Avond 0-1x per 2 uur
Zaterdag 1x per 2 uur
Zondag 1x per 2 uur

Lijn 26 is een voormalige streekbus van Venray naar Well.

In de dienstregeling 1961/1962 reed lijn 26 elke 2 uur van Venray naar Well. De eerste twee ochtendritten reden om het uur en niet op zondag. De dienst eindigde rond 21:30. De voerde toen nog niet via Geijsteren. Samen met lijn 29 werd tussen Wanssum en Venray in een uurdienst gereden. In Venray sloten op alle dagen behalve zaterdag pendeldiensten naar het Ziekenhuis aan op onder andere lijn 26. Vier keer per dag reden deze van het busstation naar het Ziekenhuis en vijf keer richting het busstation. Een jaar later reden de eerste ritten in beide richtingen niet meer op zondag.

In de dienstregeling 1963/1964 werd de dienst flink beperkt. Verspreid over de hele dag reden nog slechts vier ritten per richting, waarvan de ochtendrit niet in het weekend reed. In beide richtingen voerde één rit voortaan via Geijsteren, richting Well was dit de twee middagrit, richting Venray de eerste middagrit (welke vermoedelijk eerst uit Well kwam). Er reden nog slechts twee pendeldiensten naar het Ziekenhuis

In de dienstregeling 1964/1965 werd op zondag tegen het einde van de middag een extra retourrit ingelegd. Deze reed niet via Geijsteren. De avondrit van en naar het ziekenhuis reed alleen nog maar als zich van tevoren reizigers voor de heenrit hadden gemeld.

In de dienstregeling 1965/1966 werd de dienst wederom weer uitgebreid. Ook op maandag t/m zaterdag kwam er nu een rit bij. Deze vertrok op maandag t/m zaterdag een uur eerder dan op zondag. Vanaf Well reed deze rit rechtstreeks naar Venray. Deze situatie bleef minstens t/m dienstregeling 1968/1969 van kracht.

In de dienstregeling 1973/1974 reed lijn 26 voortaan verder naar het Ziekenhuis en nam daarmee de pendeldienst over. De vertrektijden in de middag waren op alle dagen gelijk getrokken en alle ritten behalve de laatste rit naar Venray reden voortaan via Geijsteren. De snelle rit van Well naar Venray op maandag t/m zaterdagmiddag reed voortaan de gehele route.

Voormalige route op 26 mei 1968

Halte
Route 0sBr.svg Venray, Autobusstation  
Route rsr.svg Venray, De Burggraaf  
Route rsr.svg Venray, St. Servatius  
Route rsr.svg Venray, Café Halfweg  
Route rsr.svg Oostrum, Stationsweg  
Route rsr.svg Oostrum, Kerk  
Route rrar.svg Oostrum, Juvenaat Pascalis  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Geysteren, Kerk  
Route rarr.svg Wanssum, Weg Oirlo  
Route rsr.svg Wanssum, Beemdweg  
Route rsr.svg Wanssum, Gemeentehuis  
Route rsr.svg Wanssum, Weg n. Blitterswijk  
Route rsr.svg Well, Klooster  
Route rsr.svg Well, Café Veerhuis  
Route rsr.svg Well, Café Klabbers  
Route rs0.svg Well, Café Vink  

Voormalige route 1961-1963

Route is niet volledig

Halte
Route 0sBr.svg Venray, Autobusstation  
Route rsTr.svg Oostrum, Hulsman (NS)  
Route rsr.svg Wanssum, Gemeentehuis  
Route rs0.svg Well, Café Vink