Lijn 268 Leens Zwembad - Baflo Station NS

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus-grijs-opgeheven.svg
Voormalige belbuslijn 268
Vervoerder(s) GADO (1995 - 1998),
Arriva (1999 - ...)
Regio Noord-Groningen
Lijnsoort Belbus
Formule Lijntaxi
Materieel Onbekend
Periode 28 mei 1995 t/m ...
Voorganger(s) 68, 83
Frequenties
Spits reed niet
Dal reed niet
Avond 1x/2 uur
Zaterdag 1x/2 uur
Zondag 1x/2 uur

Lijn 268 reed van Leens via Hornhuizen, Kloosterburen, Kleine Huisjes, Pieterburen, Westernieland en Den Andel naar Baflo.

Route

Niet alle haltes zijn opgenomen

Halte
Route 0sr.svg Leens, Zwembad  
Route rsr.svg Hornhuizen, Kerk  
Route rsr.svg Kloosterburen, De Kolk  
Route rsr.svg Kleine Huisjes, Kleine Huisjes  
Route rsr.svg Broek, Driesprong  
Route rsr.svg Wierhuizen, Wierhuizen  
Route rsr.svg Pieterburen, Driesprong  
Route rsr.svg Westernieland, Jan Heidemastraat  
Route rsr.svg Den Andel, Kerk  
Route rsT0.svg Baflo, Station  

Geschiedenis

In de dienstregeling 1995/1996 kreeg lijn 68 tussen Kloosterburen gezelschap van een lijntaxi, deze kreeg het lijnnummer 268 en ging de minder rendabele ritten vervangen. Om aan te sluiten op het overige openbaar vervoer werd de route enerzijds doorgetrokken naar Leens en anderzijds ging de bus naar Baflo rijden voor aansluiting op de treinen. Vanaf deze datum gingen alle ritten in de avonduren en het weekeinde als lijntaxi rijden.

In de dienstregeling 1996/1997 reden in de daluren twee à drie ritten per richting tussen Warffum en Eenrum. Tijdens de zomer- en kerstvakantie werd de gehele dag gereden Warffum en Eenrum en bestond ook een routevariant via Kloosterburen. In de avonduren en het weekeinde Baflo en Leens gereden en werd altijd via Kloosterburen gereden.

In de GADO Dienstregeling 1997/1998 nam deze lijn bijna alle ritten Lijn 68 over, die nog maar een paar ritten bleef rijden.

In de Arriva Dienstregeling Groningen/Drenthe 1999/2000 werd er van maandag t/m vrijdag vrijwel de gehele dag een uursdienst gereden op een paar momenten in de ochtend na. In de avonduren werden er drie ritten geboden v.v. Zaterdag en zondags werd er eens in de twee uur gereden.