Lijn 162 Rotterdam Zuidplein - Oud-Beijerland Rembrandtstraat

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 162
Vervoerder(s) ZWN
Regio's Rotterdam,
Hoeksche Waard - Goeree Overflakkee
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 31 mei 1981 t/m 1 juni 1985
Voorganger(s) geen
Opvolger(s) 162
Frequenties
Spits 2-6x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/uur (tot 19:30)
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur

Lijn 162 reed van Rotterdam naar Oud-Beijerland.

Route

Halte
Route 0sMr.svg Rotterdam, Zuidplein    
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Sportlaan  
Route rhlr.svg Oud-Beijerland, Julianastraat  
Route rhrr.svg Oud-Beijerland, Steenenstraat  
Route rsr.svg Oud-Beijerland, Karel Doormanstraat  
Route rrar.svg Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat  
Route rs0.svgRoute rsr.svg Oud-Beijerland, Rembrandtstraat  
Route rer.svgRoute rs0.svg Nieuw-Beijerland, Dorp  

Geschiedenis

Op 31 mei 1981 werd een nieuwe sneldienst geïntroduceerd die van maandag t/m vrijdag van Rotterdam rechtstreeks naar Oud-Beijerland ging rijden. Tussen 06:30 en 18:30 werd elk half uur in beide richtingen gereden, met een drietal extra ritten in de ochtendspits naar Rotterdam. Alleen in het ochtenddal wordt een korte periode 1x/uur gereden.

Op 23 mei 1982 werd de frequentie in de ochtendspits nog verder verhoogd naar een 7,5-minutendienst, vanwege de stijgende passagiersaantallen. Tevens gingen in de ochtendspits vier ritten beginnen in Nieuw-Beijerland en gingen in de middagspits drie ritten verder rijden naar Nieuw-Beijerland.

Op 29 mei 1983 werd de frequentie in de ochtendspits weer verlaagd naar een kwartierdienst en in de daluren naar een uurdienst. De vervallen ritten werden overgenomen door de nieuwe lijn 163, die via de Zoomwijck naar de Rembrandtstraat ging rijden. Daarnaast ging de lijn ook op zaterdag en zondag voortaan 1x/uur rijden, omdat er een zekere vraag onder de reizigers bleek te zijn.

Op 2 juni 1985 werd de route in Oud-Beijerland verlengd naar de nieuwe halte Zinkweg aan de oostkant van het dorp. De route via de Karel Doormanstraat kwam tegelijkertijd te vervallen, de extra ritten in de ochtendspits uit Nieuw-Beijerland gingen zelfs als beginnen in Goudswaard. In combinatie met lijn 163 bleef de gehele week een gecombineerde dienstregeling met Rotterdam gereden worden.