Lijn 144 Harderwijk Station - Zeewolde Trekkersveld

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 144
Vervoerder(s) VAD (1986 - 1994),
Midnet (1994 - ...)
Regio's Veluwe,
Zuid-Flevoland
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 1 juni 1986 t/m ...
Voorganger(s) 144
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 1x/uur
Avond 1x/2 uur (tot 20:50)
Zaterdag 1x/2 uur
Zondag 3x/dag

Lijn 144 reed van Harderwijk via Hardersluis naar Zeewolde.

Route

Route is niet compleet

Halte
Route 0sBr.svg Harderwijk, Station  
Route rsr.svg Harderwijk, Centrum  
Route rsr.svg Harderwijk, Harderhaven  
Route rsr.svg Harderbroek, Zeewolderdijk/Knardijk  
Route rrar.svg Zeewolde, Centrum  
Route rlr.svgRoute rsr.svg Zeewolde, Eikenlaan  
Route rlr.svgRoute rs0.svg Zeewolde, Naarderweg  
Route rsr.svg Zeewolde, Hazeleger  
Route rrar.svg Zeewolde, Dasselaarweg  
Route rs0.svgRoute rlr.svg Zeewolde, Trekkersveld  
Route rer.svgRoute rs0.svg Zeewolde, RCN Zeewolde  

Geschiedenis

Op 1 juni 1986 werd de route van lijn 144 in Zeewolde aangepast. Voortaan ging de lijn tussen Harderwijk en Zeewolde de meest rechtstreekse route rijden via de Zeewolderdijk, ook ging de lijn in Zeewolde een flink snellere route rijden. Het eindpunt kwam voortaan te liggen bij het Trekkersveld, in de dienstregeling vonden verder geen wijzigingen plaats.

Op 31 mei 1987 werd de frequentie op zaterdag verlaagd naar 1x per 2 uur en werden alle ritten op zondagochtend opgeheven vanwege de (zeer) geringe bezetting, de eerste rit ging op zondag voortaan pas rond 12:45 rijden.

Op 29 mei 1988 werden alle ritten, met uitzondering van de spitsuren, ingekort tot het Centrum van Zeewolde. Het Trekkersveld werd vanaf dan alleen nog in de spitsuren bediend.

Op 27 mei 1990 werden enige veranderingen doorgevoerd. In Zeewolde ging deze lijn ook via de Dasselaarweg rijden en de frequentie werd van maandag t/m vrijdag overdag verhoogd naar een halfuursdienst in de spitsuren en een uurdienst in de daluren. In de zomermaanden gingen de ritten echter niet meer naar het Trekkersveld rijden, maar naar het RCN.

Op 23 mei 1993 werd de frequentie op zondag, in het kader van bezuinigingen in het streekvervoer, verlaagd naar drie schamele ritjes in beide richtingen, waarbij de intervallen tussen de 3 en 4 uur kwamen te liggen.

Op 29 mei 1994 fuseerden de Verenigde Autobus Diensten (VAD) en Centraal Nederland tot het nieuwe Midnet. Het vervoergebied strekte zich uit van Zwolle tot het westen van Utrecht en van Flevoland-Noordwest tot aan Arnhem. De route en dienstregeling bleven met deze overgang verder ongewijzigd gehandhaafd, mogelijk werden de ritten op zaterdag en zondag ingekort tot de Naarderweg.