Lijn 128 Loenen Kerklaan - Mijdrecht Dr. van de Berglaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 128
Vervoerder(s) Centraal Nederland
Regio West-Utrecht
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 31 mei 1981 t/m 2 juni 1984
Voorganger(s) 17
Opvolger(s) 141
Frequenties
Spits 1-2x/dag
Dal 2x/dag
Avond reed niet
Zaterdag 4x/dag
Zondag reed niet

Lijn 128 reed van Loenersloot via Vinkeveen naar Mijdrecht.

Route

Halte
Route 0sr.svg Loenersloot, Kerklaan  
Route rsr.svg Vinkeveen, Rijksweg 2/Groenlandsekade  
Route rsr.svg Vinkeveen, Viaduct  
Route rsr.svg Mijdrecht, Hofland/Dukaton  
Route rs0.svg Mijdrecht, Dr. v/d Berglaan/Rozenobel  

Geschiedenis

Op 31 mei 1981 werd ook in de rest van het vervoergebied van Centraal Nederland de Mobilofoon in gebruik genomen. Net als een jaar eerder werden veel lijnnummers gewijzigd, zodat geen dubbele lijnen meer in het vervoergebied reden. De oude lijn 17 kreeg op die datum het nieuwe lijnnummer 128. Vanaf Vinkeveen werd de route tegelijkertijd doorgetrokken naar Mijdrecht, zodat de reizigers meer overstapmogelijkheden kregen. De dienstregeling bleef goeddeels ongewijzigd.

Op 23 mei 1982 werd de dienstregeling sterk ingeperkt. In de ochtendspits bleef nog slechts één rit van Mijdrecht naar Loenersloot rijden, alwaar deze doorgekoppeld was aan lijn 120 (richting Utrecht). Aan het begin van de ochtend en halverwege de middag reden twee retourritten en in de middagspits reden twee retourritten. Voorgaande vier genoemde ritten reden ook op zaterdag. Op zondag vervielen alle ritten vanwege de (zeer) geringe belangstelling.

Op 3 juni 1984 werden de nog overgebleven ritten geïntegreerd in de nieuwe lijn 141 die voortaan tussen Loenersloot, Mijdrecht, Uithoorn en Schiphol ging rijden. In tegenstelling tot voorheen werden meer ritten gereden en ging de lijn ook op zaterdag langere ritten rijden, maar wel in onregelmatiger patroon.