Lijn 102 Spijkenisse Metro Centrum - Hellevoetsluis Amnesty Internationallaan

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw.svg
Buslijn 102
Vervoerder(s) EBS
Concessie Voorne-Putten en Rozenburg
Lijnsoort Streekbus
Materieel Iveco Crossway LE CNG
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 102
Frequenties
Spits 2x/uur (spitsrichting)
Dal rijdt niet
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 102 rijdt nabij de halte Kickersbloem in Hellevoetsluis.
Lijn 102 bij het metrostation Spijkenisse Centrum.

Lijn 102 rijdt van Spijkenisse via Geervliet, Heenvliet en Hellevoetsluis Den Bonsen Hoek naar Hellevoetsluis Amnesty Internationallaan.

Dienstregeling

  • In de ochtendspits wordt naar Spijkenisse gereden en in de middagspits wordt naar Hellevoetsluis gereden.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,98 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020
0,139 0,147 0,150

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Voorne-Putten en Rozenburg is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sMr.svg Spijkenisse, Metro Centrum    
Route rsr.svg Spijkenisse, De Ritte  
Route rsr.svg Spijkenisse, Zinkseweg  
Route rsr.svg Spijkenisse, Halfweg 2  
Route rsr.svg Spijkenisse, Laanweg  
Route rsr.svg Geervliet, Geervliet  
Route rsr.svg Heenvliet, Heenvliet  
Route rsr.svg Heenvliet, Brug Voornse Kanaal  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Rijswaardsebrug  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Kickersbloem    
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Uniceflaan  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Bonseweg  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Winkelcentrum Bonsenhoek  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Martin Luther Kinglaan  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Albert Schweitzerlaan  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Jan van Brakelpad  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Koninginnelaan  
Route rsr.svg Hellevoetsluis, Hoonaartstraat  
Route rs0.svg Hellevoetsluis, Amnesty Internationallaan  

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werd het busvervoer in Voorne-Putten en Rozenburg door EBS overgenomen van Connexxion.
Van lijn 102 werd de maximale frequentie in de daluren en op zaterdag verlaagd van 4x/uur naar 2x/uur en kwam in Hellevoetsluis de koppeling met lijn 101 te vervallen.
Net als voorheen reed lijn 102 tijdens de spitsuren van/naar Spijkenisse en buiten de spitsuren alleen binnen Hellevoetsluis tussen Kickersbloem en Amnesty Internationallaan. Wel werden enkele tegenspitsritten van/naar Spijkenisse toegevoegd en op zondag werd voortaan 2x/uur via de normale route gereden, in plaats van twee verschillende routes die elk 1x/uur werden gereden. Winkelcentrum Bonsenhoek werd hierdoor ook op zondag weer per bus bediend.

Op 15 december 2019 werd lijn 102 omgezet naar een spitslijn die alleen nog 's ochtends naar Spijkenisse en 's middags naar Hellevoetsluis ging rijden. Bovenndien werd de frequentie verlaagd naar 2x/uur. De bediening van Den Bonsen Hoek werd grotendeels overgenomen door lijn 106 die van maandag t/m zaterdag 2x/uur en 's avonds en op zondag 1x/uur tussen Spijkenisse, Zuidland, Den Bonsen Hoek en het centrum van Hellevoetsluis ging rijden.