Lijn 102 Spijkenisse Metro Centrum - Hellevoetsluis 't Zwaantje

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs-opgeheven.svg
Voormalige buslijn 102
Vervoerder(s) ZWN
Regio Voorne-Putten
Lijnsoort Streekbus
Materieel Onbekend
Periode 28 mei 1989 t/m 28 mei 1994
Voorganger(s) geen
Opvolger(s) 102
Frequenties
Spits 1-2x/uur
Dal 1x/uur
Avond 0-1x/uur
Zaterdag 1x/uur
Zondag 1x/uur

Lijn 102 reed van Spijkenisse rechtstreeks naar Hellevoetsluis.

Route

Halte
Route 0sMr.svg Spijkenisse, Metro Centrum    
Route rsr.svg Spijkenisse, Den Oert  
Route rsr.svg Spijkenisse, Heulbrugstraat  
Route rsr.svg Geervliet, Geervliet  
Route rsr.svg Heenvliet, Heenvliet  
Route rsr.svgRoute 0sr.svg Hellevoetsluis, Kickersbloem    
Route rarr.svg Hellevoetsluis, M.L. Kinglaan  
Route rs0.svg Hellevoetsluis, 't Zwaantje  

Geschiedenis

Op 28 mei 1989 werd een nieuwe buslijn geïntroduceerd tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis. Onder het (bestaande) lijnnummer 102 werd in de spitsuren (spitsrichting) elk half uur gereden en op alle overige tijdstippen elk uur tussen Spijkenisse en 't Zwaantje in Hellevoetsluis. Bij deze halte waren alle ritten gekoppeld aan lijn 108 (Spijkenisse - Nieuwenhoorn). Anders dan die lijn, werd in Hellevoetsluis via de nieuwe woonwijk "De Bonsen Hoek" gereden.

Vanaf 27 mei 1990 werden enkele ritten in de avonduren, komende vanaf 't Zwaantje, ingekort tot de Martin Luther Kinglaan. Reizigers vanuit Den Bonsen Hoek die richting Spijkenisse willen reizen, moeten voortaan omreizen met lijn 101 die eerst nog door Kooistee rijdt.

Op 2 juni 1991 werden de route en dienstregeling flink versneld. Alle haltes tussen Spijkenisse en Hellevoetsluis kwamen te vervallen en voor deze haltes vormt lijn 101 het alternatief. De laatste halten waar nog gestopt wordt zijn sindsdien de Heulbrugstraat in Spijkenisse enerzijds en de halte M.L. Kinglaan in Hellevoetsluis anderzijds, daar tussen in wordt non-stop gereden.

Vanaf 23 mei 1993 gingen de korte ritten binnen Hellevoetsluis verder rijden van de halte M.L. Kinglaan naar de nieuwe halte Kickersbloem op het bedrijventerrein. Mogelijk ging deze lijn vanaf diezelfde datum ook weer stoppen in Geervliet en Heenvliet.

Op 29 mei 1994 werd het eindpunt in Hellevoetsluis verlegd van 't Zwaantje naar de halte Provincialeweg/VAB. Dit hield in dat de koppeling met lijn 101 voortaan op deze halte plaatsvond. De haltes Hoonaartstraat en Den Deel werden hierdoor aan de route toegevoegd, maar in de rest van de route en in de dienstregeling vonden verder geen wijzigingen plaats.