Lijn 101 Bussum Station - Huizen Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus blauw nieuw.svg
Buslijn 101
Vervoerder(s) Connexxion
Concessie Gooi- en Vechtstreek
Lijnsoort Streekbus
Materieel VDL Berkhof Ambassador
Rijdt sinds 9 december 2018
Voorganger(s) 101, 107
Frequenties
Spits 2x/uur
Dal 2x/uur (vanaf 14:45 uur)
Avond rijdt niet
Zaterdag rijdt niet
Zondag rijdt niet
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak
Lijn 101 onderweg naar het station van Bussum.

Lijn 101 rijdt van Bussum via Naarden naar Huizen.

Dienstregeling

  • Deze lijn rijdt enkel tijdens de brede spitsuren.
  • Op het grootste gedeelte van het traject Bussum - Huizen rijden de lijnen 100 en 101 gezamenlijk 4x/uur.
  • Als lijn 101 niet rijdt is lijn 100 het alternatief.
Tariefinformatie

Reizen op saldo

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is de OV-chipkaart op alle reguliere lijnen geldig. De prijs van een reis wordt bepaald door zowel het opstaptarief als het kilometertarief.

Opstaptarief

Het opstaptarief is een vast bedrag dat wordt gerekend wanneer iemand voor de eerste keer incheckt in de bus, tram of metro. Wanneer men overstapt tussen twee verschillende bus-, tram- of metrolijnen en dus binnen 35 minuten opnieuw incheckt, hoeft het opstaptarief niet nogmaals betaald te worden. Het opstaptarief bedraagt € 0,99 wanneer er met vol tarief wordt gereisd. Indien met 34% korting wordt gereisd bedraagt het opstaptarief € 0,65. De korting geldt automatisch voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Deze groepen krijgen bij het reizen met een persoonlijke OV-chipkaart 34% leeftijdskorting. In de nachtbussen en bij flexibele vormen van openbaar vervoer geldt in de meeste gevallen een afwijkend tarief.

Kilometertarief

Bovenop het opstaptarief komt een kilometertarief, dat afhankelijk is van de afstand tussen de in- en de uitstaphalte. Hieronder is een overzicht weergegeven met de prijzen per kilometer.

Tariefjaar en prijs (€)
2018 2019 2020 2021
0,143 0,154 0,157 0,159

Mobiel ticket via de Tranzer-app

In de concessie Gooi- en Vechtstreek is het ook mogelijk om vervoersbewijzen te kopen als mobiel ticket via de Tranzer-app (beschikbaar voor Android en iOS). Om vervoersbewijzen via de Tranzer-app te kopen is een account aanmaken verplicht. Reizen worden geboekt tegen het volledige OV-chipkaarttarief met daarbovenop een toeslag voor servicekosten. Leeftijds- en groepskortingen zijn hierbij niet geldig, om hiervan gebruik te maken dient een papieren ticket gekocht te worden of de OV-chipkaart gebruikt te worden. Hoewel een reis in één keer geboekt kan worden, verschijnt voor iedere lijn waarmee gereisd wordt een afzonderlijk ticket. Op ieder ticket staat een barcode waarmee ingecheckt dient te worden. Als dit niet mogelijk is dient het ticket bij het instappen getoond te worden aan de chauffeur. Tickets zijn geldig gedurende iedere geplande aangekochte rit, waarbij ze na afloop van iedere rit nog 35 minuten geldig zijn om eventuele vertragingen op te vangen.

Kaartsoorten

Wagenverkoop

Voorverkoop

Abonnementen

Route

Halte
Route 0sTr.svg Bussum, Station  
Route rsr.svg Bussum, Hooftlaan  
Route rsr.svg Bussum, Potgieterlaan  
Route rsr.svg Naarden, Amersfoortsestraatweg  
Route rsr.svg Naarden, Bollelaan  
Route rsr.svg Huizen, Flevolaan  
Route rsr.svg Huizen, Langerhuizenweg  
Route rsr.svg Huizen, Ericaweg  
Route rsr.svg Huizen, Karel Doormanlaan  
Route rsr.svg Huizen, Driftweg  
Route rsr.svg Huizen, Grenspad  
Route rsr.svg Huizen, Energieweg  
Route rsr.svg Huizen, Voormaat  
Route rsB0.svg Huizen, Busstation    

Geschiedenis

Op 9 december 2018 werden de dienstregelingen van de lijnen 100 en 101 versimpeld. Lijn 100 nam voortaan de bediening van Hilversum over van lijn 101. In de spitsuren werd de frequentie van lijn 100 verhoogd naar 4x/uur tussen Huizen en Blaricum Bijvanck en in de ochtendspits zelfs tussen Huizen en Hilversum. Tussen Bussum en Huizen rijden de lijnen 100 en 101 samen 4x/uur van maandag tot en met vrijdag overdag. Tussen Blaricum Bijvanck en Hilversum ging lijn 100 in de ochtendspits 4x/uur rijden en in de late daluren en de middagspits 2x/uur. Lijn 101 werd ingekort tot het traject Bussum - Huizen. In laatstgenoemde plaats werd een deel van de route van lijn 107 overgenomen, die werd ingekort tot het traject Hilversum - Blaricum Ziekenhuis.

Op 3 januari 2021 kwamen de meeste ritten in de daluren te vervallen.