Emmerich-Elten

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Emmerich-Elten
Plaats Emmerich
Land Duitsland
Geopend 1 juli 2019
Verkorting EEME
Vervoerder(s) Abellio Rail NRW

Emmerich-Elten is een station in de Duitse stad Emmerich aan de spoorlijn Emmerich - Oberhausen en wordt bediend door de RegionalExpress 19 tussen Arnhem, Emmerich, Oberhausen, Duisburg en Düsseldorf.

In het verleden lag er in Elten een station met naam Elten. Het station lag langs de Rhijnspoorweg, de spoorlijn Zevenaar - Kleve en de spoorlijn Emmerich - Oberhausen. Het station stond op de plek waar huidige Lobither Straße de spoorlijn kruist. De omgeving van Elten is tussen 1949 en 1963 Nederlands grondgebied geweest als compensatie voor de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste station werd geopend in 15 januari 1856 en gesloten in 1994.

Toen op 6 april 2017 de RE19 tussen Arnhem en Düsseldorf ging rijden werd het makkelijker om Elten weer in de dienstregeling opgenomen. De oorspronkelijk planning was dat dit rond 2023 zou gebeuren, maar door een provisorisch station aan te leggen kon dit al per 1 juli 2019 gebeuren.

Trein

In de dienstregeling 2020 stoppen de volgende treinen op station Emmerich-Elten:

Lijn Traject Vervoerder Freq. Opmerkingen
RE19 Arnhem Centraal - Emmerich - Wesel - Oberhausen Hbf - Duisburg Hbf - Düsseldorf Hbf Abellio Rail NRW 1x/uur

Let op: Dit overzicht bevat alleen informatie over regionale treindiensten en is buiten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen mogelijk niet volledig.

Historische dienstregeling

  • Informatie over de bediening van Emmerich-Elten door treinen uit Nederland in het verleden is te vinden onder Emmerich-Elten/Bediening.

Bus

Nabij het station ligt geen bushalte.