Doetinchem Busstation

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Busstation Doetinchem lag vroeger op het Erdbrinkplein in Doetinchem, tezamen met een stalling van Syntus die ook door zijn voorgangers Oostnet, GVM en GSM werd gebruikt. Destijds kwamen alle lijnen die Doetinchem doorkruisten op dit busstation.

Tussen december 2003 en september 2004 is het busstation verplaatst naar de zuidzijde van station Doetinchem bij de Terborgseweg. Slechts één schoolbus van Veolia Transport (later Syntus) zou hier nog blijven stoppen, vermoedelijk i.v.m. de concurrentiepositie in het (stads)vervoer.

Na herinrichting van het Erdbrinkplein werd de lijn structureel verplaatst naar het OV-station, hoewel in de dienstregeling nog lange tijd vermeld stond dat deze schoolbus vanaf "het Busstation" vertrok. Ter vervanging van het Busstation werd op de Hofstraat een vervangende halte "Burg van Nispenstraat" geplaatst, maar na herinrichting van de Hofstraat verdween ook deze halte.

Verleden

In de tijd van de GTW en GSM lag het Busstation van Doetinchem bij de huidige kruising Zelhemseweg/Tramstraat tezamen met een stalling en kantoor van de GTW. In 1981 werd dit geheel verplaatst naar het Erdbrinkplein, waar een geheel nieuwe stalling verrees.

Historische dienstregeling