Dienstregeling verkeersverbond WT 2017

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De dienstregeling 2017 van het Westfalen Tarif (WT) loopt van 1 augustus 2017 tot en met 9 december 2017. Hieronder zijn de wijzigingen per vervoerder weergegeven.

Algemene wijzigingen

Wijziging per 1 augustus 2017

  • De vijf verkeersverbonden in Westfalen (NPH, OWLV, VGM, VGWS en VRL) gaan op in het tariefverbond Westfalen Tarif.

Dienstregeling 2017 DB Westfalenbus

Wijzigingen per 30 augustus 2017

Deze lijn wordt gesplitst in twee afzonderlijke lijnen, namelijk in lijn N7 tussen Coesfeld en Münster en lijn N17 tussen Stadtlohn en Coesfeld. Hierbij komt het eindpunt in Coesfeld te liggen bij het Schulzentrum dat voortaan het knooppunt van de nachtbussen in de regio wordt.

Deze lijn wordt gesplitst in twee afzonderlijke lijnen, namelijk in lijn N20 tussen Legden en Borken en lijn N51 tussen Borken en Bocholt. Verder komt het knooppunt van de nachtbussen te liggen bij Coesfeld Schulzentrum in plaats van in Holtwick, hierdoor wijzigt de route lichtjes.

Dienstregeling 2017 RVM

Wijzigingen per 30 augustus 2017

Algemeen: De vertrek- en aankomsttijden op de lijnen N6, N8, N12 en N14 wijzigen.

Deze lijn wordt aan twee kanten verlengd, aan de ene kant van Münster Hauptbahnhof naar het Hafengebiet en aan de andere kant van Holtwick naar Coesfeld. Dit laatste gebeurt doordat de verknoping van de nachtbussen niet langer plaatsvindt in Holtwick.

De verknoping van de nachtbussen wordt verplaatst van Holtwick naar Coesfeld Schulzentrum, als gevolg hiervan wordt de route tussen Coesfeld en Holtwick gewijzigd. Tevens vervallen hierdoor de korte ritten tussen Holtwick en Coesfeld.

Dienstregeling 2017 StadtBus Bocholt

Wijziging per 2 december 2017

Tussen Aalten en Bocholt komt een nieuwe buslijn te rijden die de gehele week overdag elk uur gaat rijden.

Dienstregeling 2017 Veelker

Wijzigingen per 1 november 2017

Voor de meeste ritten wordt de route in Burgsteinfurt uitgebreid. Tevens wordt de frequentie verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur en wordt er tijdens de vakanties gereden.

Deze lijn wordt overgenomen door Mersch.

Voortaan wordt altijd gereden tussen Metelen en Burgsteinfurt en wordt de frequentie doordeweeks verhoogd van 1x/uur naar 2x/uur. Daarnaast, gaan er doordeweeks vanuit Burgsteinfurt enkele ritten een versnelde route rijden en worden de haltes Buschkampweg en Heide door enkele ritten bediend.