Dienstregeling concessie regio- en spitsvervoer Utrecht 2013

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op 9 december 2012 gaat voor de concessies Regiovervoer Utrecht en Spitsvervoer Utrecht de nieuwe dienstregeling in. Daarnaast vinden met ingang van de zomerdienst op 21 juli 2013 diverse grote en kleine wijzigingen plaats.

Wijzigingen per 9 december 2012

Lijn 287 wordt uitgebreid tot een daglijn met bediening in beide richtingen. In de spitsuren wordt een kwartierdienst geboden, in de daluren een halfuurdienst. De route van lijn 287 wordt echter beperkt tot het Busstation Lekbrug, hier wordt een goede aansluiting geboden op de bussen naar Dordrecht, Gorinchem, Breda en Oosterhout.

Deze lijn krijgt een nieuw lijnnummer: lijn 402.

Deze lijn krijgt een nieuw lijnnummer: lijn 407.

Wijzigingen per 3 juni 2013

Deze nieuwe lijn gaat op proef tot 6 december 2013 rijden tussen station Bilthoven en Berg en Bosch als aanvulling op lijn 58. Hij wordt gereden met 8-persoons taxibusjes en stopt bij de haltes Station, Berg en Bosch, Lievegoed en Hoofdkantoor.

Wijzigingen per 21 juli 2013

Lijn 33 is een nieuwe lijn die een rechtstreekse verbinding vanaf Nieuwegein Stadscentrum via Galecop met Papendorp biedt. Deze lijn rijdt van maandag t/m vrijdag overdag elk halfuur en stopt bij alle haltes op de route.

Lijn 43 wordt vanaf station Driebergen-Zeist verlengd naar Zeist Busstation volgens de route van de voormalige lijn 74. Verder wordt deze lijn ingekort tot Stadion Galgenwaard waarvandaan uitsluitend in de daluren verder wordt gereden naar Utrecht.

Deze lijn gaat voortaan via station Houten Castellum rijden. Hierdoor vervallen de haltes De Muren/De Polders, Weteringshoek en De Erven/De Schaft. Nieuwe haltes zijn Raaigras, Station Castellum en Het Spoor.

De eindhalte wordt verplaatst van busstation Zuid naar het nieuwe Busstation West. De route loopt via de Overste den Oudenlaan en de Van Zijstweg. Haltes Bleekstraat, Balijelaan en Anne Frankplein vervallen. Op zondag wordt de frequentie verhoogd van 1x/2 uur naar 1x/uur.

De route in de Verzetswijk in Zeist wordt verlegd naar de Dijnselburgerlaan, hierdoor vervalt de halte Verzetslaan en wordt halte Johannes Postlaan verplaatst. Nieuw is halte Titus Brandsmalaan.

De route in de Parkwijk wordt verlegd naar de Schaerweijdelaan - Panweg, waardoor haltes J. van Lennepplein, Van de Merschlaan en Burgemeester Patijnlaan vervallen. Nieuw is halte Schaerwijdelaan.

De route in Zeist wordt vanaf de Churchilllaan verlegd via de Dijnselburgerlaan - Panweg - Bergweg - Steynlaan. Hierdoor vervallen de haltes Berkenlaan, Kritzingerlaan en Verzetslaan en wordt halte Johannes Postlaan verplaatst. Nieuwe haltes zijn Steynlaan en Titus Brandsmalaan.

De eindhalte wordt verplaatst van busstation Zuid naar het nieuwe Busstation West. De route loopt via de Overste den Oudenlaan en de Van Zijstweg. Tussen busstation Lekbrug en het centrum van Vianen gaat deze lijn in twee richtingen via de wijk Monnikenhof rijden, waardoor haltes Hotel Vianen en Prinses Julianastraat vervallen en haltes Rietkamp en Burgemeester Jhr. Hoeufftlaan worden toegevoegd.

Daarnaast wordt de route door De Hagen/De Biezen gewijzigd, waardoor haltes Hagenweg, Edisonweg, De Limiet Zuid, Kamerlingh Onnesweg, Laanakkerweg en Marconiweg vervallen. Nieuwe haltes zijn Ir. D.S. Tuijnmanweg, Lange Dreef, Laanakkerweg en Lorentzweg.

De eindhalte wordt verplaatst van busstation Zuid naar het nieuwe Busstation West. De route loopt via de Overste den Oudenlaan en de Van Zijstweg waardoor halte Balijelaan vervalt. In Vianen wordt lijn 65 doorgetrokken naar De Biezen waar de haltes Laanakkerweg, Lorentzweg en Eendrachtsweg worden toegevoegd. Tussen Nieuwegein en Vianen wordt de frequentie verdubbeld naar 4x/uur.

De eindhalte wordt verplaatst van busstation Zuid naar het nieuwe Busstation West. De route loopt via de Overste den Oudenlaan en de Van Zijstweg waardoor halte Balijelaan vervalt.

Op maandag t/m zaterdag rijdt lijn 74 in Vianen vanaf busstation Lekbrug een lusroute met de klok mee via de Monnikenhof en keert daarna terug naar Utrecht. 's Avonds en op zondag wordt de huidige route gevolgd. In Zeist rijdt de bus niet verder dan Zeist Busstation. Doorgaande reizigers stappen over op lijn 43 of 75. Bovendien wordt de route in Zeist rechtgetrokken via de Kromme Rijnlaan - Koppelweg - Weteringlaan. Hierdoor vervallen de haltes Brugakker, Nijenheim en Grote Koppel. Nieuwe haltes worden gerealiseerd bij de kruising Griffensteijnselaan/Krommeweteringlaan, Griffensteijnselaan/Koppelweg en bij De Clomp.

Van 21 juli t/m 31 augustus wordt lijn 74 geknipt in Utrecht en rijdt deze tussen Busstation West en Vianen (als 374) en tussen Busstation Zuid en Zeist.

Op maandag t/m zaterdag overdag rijdt deze lijn tussen station Driebergen en de Hubertuslaan. In de avonduren en op zondag wordt de lijn doorgetrokken naar Zeist Busstation over de route van lijn 43.

Van 21 juli t/m 31 augustus wordt lijn 77 geknipt in Utrecht en rijdt deze tussen Busstation West en Nieuwegein (als 377) en tussen Busstation Zuid en Bilthoven.

Deze lijn eindigt voortaan op Busstation West i.p.v. Busstation Noord.

Wijzigingen per september 2013

Deze lijn rijdt in Nieuwegein Galecop voortaan via De Kempenaerpark en de Simon Vestdijkhove. Halten Gerbrandypark en Guido Gezellehove vervallen, nieuw is halte De Kempenaerpark.

Deze nieuwe lijn rijdt op maandag t/m zaterdag grofweg tussen 07.00 en 19.00 een rondje door de nieuwe wijk De Leijen.