Dienstregeling concessie Busvervoer Almere 2018

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Deze pagina toont een overzicht van wijzigingen gedurende dienstregeling 2018 van de concessie Busvervoer Almere. Tevens is dit het eerste jaar van deze concessie. Hierbij werden op de stadsdienst Metrobussen en Flexbussen geïntroduceerd onder de formule allGo, kwamen de streeklijnen geheel onder de formule Randstadnet te vallen en kregen de nachtlijnen de formule nightGo.

Wijzigingen per 10 december 2017

Stadsdienst Almere (allGo)

 • Lijn M1 (Station Centrum - Busstation 't Oor - Almere Haven): Deze lijn heeft de naam Havenmetro en rijdt tussen Station Centrum en Almere Haven via de route van de lijnen 1 en 3. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 5 minuten, in de daluren en op zaterdag iedere 7,5 minuut en in de avonduren en op zondag iedere 15 minuten. De ronde in Almere Haven wordt afwisselend linksom of rechtsom gereden, waarbij reizigers altijd voor de kortste route betalen. Bij Station Centrum zijn alle ritten gekoppeld aan lijn M2.
 • Lijn M2 (Station Centrum - Waterwijk - Station Buiten - Station Oostvaarders - Stripheldenbuurt): Deze lijn heeft de naam Buitenmetro en rijdt tussen Station Centrum en Station Buiten via de route van de lijnen 1 en 3 tussen Station Buiten en Stripheldenbuurt via de route van lijn 5. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 5 minuten, in de daluren en op zaterdag iedere 7,5 minuut en in de avonduren en op zondag iedere 15 minuten. Tussen Station Oostvaarders en Stripheldenbuurt wordt in de spits- en daluren en op zaterdag een gehalveerde frequentie gereden ten opzichte van het traject tussen Station Centrum en Station Oostvaarders. Bij Station Centrum zijn alle ritten gekoppeld aan lijn M1.
 • Lijn M3 (Station Centrum - Muziekwijk-Noord - Station Muziekwijk): Deze lijn heeft de naam Muziekmetro en rijdt tussen Station Centrum en Componistenpad via de route van lijn 7. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 5 minuten, in de daluren en op zaterdag iedere 7,5 minuut en in de avonduren en op zondag iedere 15 minuten.
 • Lijn M4 (Station Centrum - Station Muziekwijk - Literatuurwijk - Homeruskwartier - Station Poort): Deze lijn heeft de naam Poortmetro en rijdt tussen Station Centrum en Station Poort via de route van lijn 4, uitgezonderd de lus via de Gooisekant West. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 5 minuten, in de daluren en op zaterdag iedere 7,5 minuut en in de avonduren en op zondag iedere 15 minuten.
 • Lijn M5 (Station Centrum - Danswijk - Station Parkwijk - Sallandsekant): Deze lijn heeft de naam Dansmetro en rijdt tussen Station Centrum en Station Parkwijk via de route van lijn 6 en tussen Station Parkwijk en Sallandsekant via de route van lijn 7. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 5 minuten, in de daluren en op zaterdag iedere 7,5 minuut en in de avonduren en op zondag iedere 15 minuten. Ondanks de route via Danswijk hoeven reizigers van die tussen Station Centrum en Tussen de Vaarten reizen niet extra te betalen ten opzichte van de bus via Parkwijk West.
 • Lijn M6 (Station Centrum - Noorderplassem): Deze lijn heeft de naam Noorderplassenmetro en rijdt tussen Station Centrum en Noorderplassen via de route van lijn 6. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 6 minuten, in de daluren en op zaterdag iedere 10 minuten en in de avonduren en op zondag iedere 15 minuten.
 • Lijn M7 (Station Centrum - Station Parkwijk - Landgoederenbuurt - Station Buiten - Station Oostvaarders): Deze lijn heeft de naam Parkmetro en rijdt tussen Station Centrum en Station Buiten via de route van lijn 5 en tussen Station Buiten en Station Oostvaarders via de route van de lijnen 1 en 3. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 5 minuten, in de daluren en op zaterdag iedere 7,5 minuut en in de avonduren en op zondag iedere 15 minuten.
 • Lijn 22 (Station Buiten - De Vaart): Deze lijn rijdt tussen Station Buiten en De Vaart via de route van lijn 10. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 15 minuten, in de daluren iedere 30 minuten en halverwege de avonduren rijden twee ritten in beide richtingen. Op de momenten dat de haltes Draaibrugweg en Hefbrugweg worden bediend, stopt de bus ook bij de haltes Vlotbrugweg en Schutsluisweg.
 • Lijn 25 (Sallandsekant - Nobelhorst): Deze lijn rijdt tussen Sallandsekant en Nobelhorst via de route van lijn 17. Deze lijn rijdt iedere 15 minuten en rijdt uitsluitend in de spitsuren.
 • Lijn 525 (Sallandsekant - Nobelhorst): Deze lijn is een buurtbus en rijdt tussen Sallandsekant en Nobelhorst via de route van lijn 17. Deze lijn rijdt iedere 15 minuten en rijdt in de daluren, in de avonduren tot circa 22:00 uur en op zaterdag.

Streekdienst (Randstadnet)

 • Lijn 322 (Almere Parkwijk - Almere ’t Oor - Almere Poort - Muiden - Amsterdam Amstel): Deze lijn rijdt van Almere Parkwijk naar de Tussen de Vaarten en rijdt vervolgens via de route van lijn 10 tot Station Poort. Daarna wordt via de route van lijn 322 naar Amsterdam Amstel gereden, waarbij halte Muiden, Maxisweg wordt toegevoegd. Deze lijn rijdt van maandag tot en met zaterdag tot 21:30 uur iedere 30 minuten. Na 21:30 uur en op zondag rijdt deze lijn iedere 60 minuten. In de spitsuren rijdt een enkele toegevoegde rit.
 • Lijn 323 (Almere Parkwijk - Almere ’t Oor - Almere Poort - Muiden - Amsterdam Bijlmer ArenA): Deze lijn rijdt van Almere Parkwijk naar de Tussen de Vaarten en rijdt vervolgens via de route van lijn 10 tot Station Poort. Daarna wordt via de route van lijn 153 naar Amsterdam Bijlmer ArenA gereden. Deze lijn rijdt tijdens de spitsuren iedere 30 minuten, na 21:30 uur (op zaterdag vanaf 18:00 uur) en op zondag rijdt deze lijn iedere 60 minuten.
 • Lijn 324 (Almere Parkwijk - Almere ’t Oor - Muiden - Amsterdam Bijlmer ArenA): Deze lijn rijdt van Almere Parkwijk naar de Tussen de Vaarten en rijdt vervolgens via de route van lijn 10 tot Busstation 't Oor. Vervolgens wordt naar Muiden gereden en vanaf daar rechtstreeks naar Amsterdam Bijlmer ArenA. Deze lijn rijdt twee ritten in de ochtendspits naar Amsterdam en is de snelle variant van lijn 323.
 • Lijn 326 (Almere Centrum - Almere ’t Oor - Almere Hout - Blaricum): Deze lijn rijdt tussen Almere Centrum en Blaricum Carpoolplaats via de route van lijn 156. In de spitsuren rijdt deze lijn iedere 30 minuten en in de daluren iedere 60 minuten.
 • Lijn 327 (Almere Haven - Almere ’t Oor - Muiden - Amsterdam Amstel): Deze lijn rijdt tussen Almere Haven en Amsterdam Amstel via de route van lijn 327, waarbij de halte Muiden, Maxisweg wordt toegevoegd. Deze lijn rijdt in de spitsuren iedere 10 minuten, in de daluren, doordeweekse avonduren tot 21:30 uur en op zaterdag overdag iedere 30 minuten en in na 21:30 uur (op zaterdag vanaf 18:00 uur) en op zondag iedere 60 minuten.
 • Lijn 328 (Almere Haven - Almere ’t Oor - Muiden - Amsterdam Bijlmer ArenA): Deze lijn rijdt tussen Almere Haven en Amsterdam Bijlmer ArenA via de route van lijn 328. Deze lijn rijdt in de spitsuren iedere 10 minuten, in de daluren, doordeweekse avonduren tot 21:30 uur en op zaterdag overdag iedere 30 minuten en in na 21:30 uur (op zaterdag vanaf 18:00 uur) en op zondag iedere 60 minuten.

Nachtdienst (nightGo)