DABO

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De N.V. Drentsche Auto-Bus Onderneming (DABO) was een openbaarvervoerbedrijf

De DABO werd opgericht in 1933 te Meppel als voortzetting van Lambers Auto-Bus Onderneming (LABO). Lambertus Lambers had in 1923 zijn rijwielhandel uitgebreid met een autohandel aan de Groenmarkt in Meppel. In 1927 startte hij de LABO met zowel lijnbussen als tourbussen. In de DABO waren naast Lambers ook de gemeenten Meppel, Havelte, Diever, Nijeveen, Dwingeloo, Ruinen en Ruinerwold aandeelhouder. De gemeenten leverden commissarissen voor de Raad van Bestuur. Lambers werd directeur van de DABO.

In 1933 werden de volgende busdiensten gereden, alleen op werkdagen (maandag t/m zaterdag):

  • Meppel - De Wijk - Zuidwolde - Hoogeveen
  • Meppel - Ruinerwold - Ruinen - Eursinge - Hoogeveen
    • met een zijlijn Ruinen - Ansen - Dwingeloo

In 1936 krijgt de DABO een vergunning voor de lijn Meppel - –Hijkersmilde - Assen, de voormalige tramlijn van de NTM. Ook wordt dan de lijn Hoogeveen - Beilen - Assen - Groningen en op donderdag een marktdienst Meppel - Koekange aangeboden.

De DABO is een goedlopend bedrijf en opent in 1940 een nieuwe garage met kantoor en wachtruimtes aan het Vledder in Meppel. Tot 1991 was hier in Meppel het begin- of eindpunt van de meeste buslijnen.

Op 6 juni 1963 fusseerde de DABO met EDS. Daarbij werd de DABO omgezet in de N.V. Drentse Vervoer Maatschappij (DVM) en werd de EDS geliquideerd.

Dienstregelingen

Op de wiki staat onderstaande dienstregeling: