Concessie Waterbus Rotterdam-Drechtsteden

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Waterbus Rotterdam-Drechtsteden
OV-autoriteit Provincie Zuid-Holland
Vervoerder(s) Aquabus
Duur 12 jaar
Periode 01.01.2010 - 31.12.2021
Concessietabel - Concessiekaart

De concessie Waterbus Rotterdam-Drechtsteden omvat het vervoer over water tussen Rotterdam, Krimpen a/d IJssel, Ridderkerk Slikkerveer, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Dordrecht en tussen de Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Sliedrecht) onderling.

Lijnennet

Voormalige lijnen

Aanbesteding

In 2008 werd door de toenmalige vervoerder Waterbus BV (dochter van Connexxion) aangegeven dat de uitvoering van het contract niet langer rendabel was en men de sneldienst tussen Dordrecht en Rotterdam, die deel uitmaakte van de concessie-eisen, niet langer wilde uitvoeren. Dit had uiteindelijk tot gevolg dat het contract, dat officieel tot eind 2017 liep, werd opengebroken en per januari 2009 opnieuw zou worden aanbesteed.

Vanwege gebrek aan belangstelling werd het contract met Waterbus BV verlengd en volgde in 2009 een nieuwe aanbestedingsronde. Deze aanbesteding werd gewonnen door de combinatie Aquabus, een samenwerkingsverband van Koninklijke Doeksen en Arriva. De frequentie op diverse verbindingen is verhoogd, waarna de schepen zijn gerenoveerd en onder andere voorzien van dynamische reisinformatie en catering aan boord.

De OV-chipkaart is eind 2010 ingevoerd. In 2012 gingen twee nieuwe schepen varen op de verbindingen Dordrecht - Zwijndrecht en Dordrecht - Papendrecht[1].

Zie voor meer informatie over de oude concessie: Concessie OV over water Rotterdam/Drechtsteden.

Zie ook

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:
  1. Wikipedia: Waterbus Rotterdam - Drechtsteden, Aanbesteding 2008/2010 [1]