Concessie Parkshuttle Rivium (2019-2033)

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Parkshuttle Rivium
OV-autoriteit MRDH
Vervoerder(s) Connexxion
Duur 14 jaar
Periode 09.12.2018 - 10.12.2033
Voorganger(s) Parkshuttle Rivium
Concessietabel - Concessiekaart

De concessie Parkshuttle Rivium omvat de Parkshuttle tussen metrostation Kralingse Zoom in Rotterdam en bedrijvenpark Rivium in Capelle aan den IJssel. De concessie loopt sinds december 2018, maar Connexxion voert de dienst al sinds 2008 uit.

Nieuwe concessie

Op 7 maart 2018 werd bekend gemaakt dat de concessie Parkshuttle onderhands aan Connexxion gegund wordt.[1]

Gedurende de looptijd van deze concessie wordt de route van de Parkshuttle verlengd naar een nieuwe halte van de Waterbus aan de Schaardijk. Deze verlenging zal echter worden uitgevoerd op de openbare weg in plaats van op een vrijliggende baan.

Lijn

Voormalige lijnen

Route Periode
Parkshuttle Rotterdam Kralingse Zoom - Capelle aan den IJssel Rivium People-mover
1 december 2006 t/m 31 mei 2019

Materieel

Connexxion voert deze concessie uit met zes volautomatische people-movers. In 2019 zouden er nieuwe voertuigen op de Parkshuttle gaan rijden, maar in september van dat jaar werd bekend dat de nieuwe voertuigen voor de Parkshuttle pas op 1 juni 2020 gaan rijden als gevolg van nieuwe wettelijke eisen op het gebied van zelfrijdende voertuigen. Op 20 april 2020 werd vervolgens bekend dat het productieproces van de nieuwe voertuigen vertraagd is als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Een nieuwe datum voor de ingebruikname van de voertuigen is nog niet genoemd.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties: