Doneer nu om de OVNL wiki draaiende te houden! Lees meer.
Stand per 16 oktober 2022: 62 / 700

Lijn 711 Lommel Oost

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Umbusko (overleg | bijdragen) op 8 jun 2022 om 22:41
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Belbus blauw.svg
Belbuslijn 711 in België
Vervoerder(s) De Lijn
Entiteit Limburg
Lijnsoort Belbus
Materieel Mercedes-Benz Sprinter
Frequenties
Week op aanvraag
Vragen? Zie onze OV Vraagbaak

Lijn 711 rijdt op aanvraag binnen het gebied dat gevormd wordt door de gemeentes of plaatsen: Grote-Barrier, Heuvel, Kolonie, Lommel en Lutlommel.

Haltes

Haltes
Grote-Barrier
Grote-Barrier Sint-Antoniusstraat
Heuvel
Bokkerijdersweg Esstraat Kapelleke
Kolonie
Grens Grote Fossestraat Heikantstraat
IJsstadion Keelhof Kerk
Kolken Kolonie Oude Maai
Sint-Barbara Sint-Bernardusstraat Sint-Ceciliastraat
Sint-Franciscusstraat Sint-Maartenstraat Vrijheidsstraat
Willem de Ridderstraat
Lommel
Adelberg Averbodestraat De Bekelaar
De Lommert Grote-Barrier Sint-Lucasstraat IR Station
Kapittelhof Kerk Kerkhof
Kikkerstraat Kliniek Kliniekstraat (De Bekelaar)
Lismortel Molenstraat Ommekaar
PMS Shopping De Singel Slachthuis
Stadhuis Vreyshorring Weimortels
Lutlommel
Burgemeesterstraat Enneven Grote-Barrier Sint-Jan Berchmansstraat
Kleermakersweg Konijnenpijp Kruisstraat
Landbouwstraat Lindeboom Lutlommel
Pottenbakkersstraat Schamprood Sint-Ritastraat
Stort Sport Torenstraat Vennenstraat
Voldersweg Weerstandslaan

Geschiedenis

Het is onbekend wanneer deze lijn is ontstaan.

In april 2009 werd in Lutlommel een nieuwe halte geplaatst op de Weimortels ter hoogte van de Korte Vorenweg. Daarnaast werd voor de ingang van woon- en zorgcentrum De Bekelaar een nieuwe halte geplaatst met de naam Kliniekstraat (De Bekelaar).

Op 12 december 2010 werden in Lommel Kolonie drie nieuwe bushaltes geplaatst: Kolken, Oude Maai en Heikantstraat, zodat een groter gebied bediend werd en reizigers minder ver hoefden te lopen. Daarnaast werd een nieuwe halte in gebruik genomen op het parkeerterrein van het Soevereinstadion.

Vanaf 1 maart 2014 ging deze lijn in Lommel ook het treinstation bedienen. Op verzoek van het stadsbestuur van Lommel werden extra haltes geplaatst bij de Kliniek en bij de Bekelaer.

Op een onbekend moment vervielen voor deze lijn de haltes Buurthuis Loxia, Eksterstraat, Ooievaarstraat, Terduinen, Tortelstraat en Vlaamse Gaaistraat in Balendijk, Baalse Gracht, Brug, Buskruitstraat, Electriciteitskabine, Nieuwe Vosvijvers, Oude Vosvijvers, Turfkuilenstraat en Verloren Hoek in Gelderhorsten, A. Vermeylenstraat, Dode Ven, Residentie Kopshoeve, Rusthuis Hoevezavel en Vreskensvennen in Heeserbergen, Kerk, Populierenstraat, Stropstraat en Vogelkersstraat in Heuvel, Bakhuisstraat, Bergstraat, Bezemstraat, Blauwe Meer, Eviestraat, Hoeverstede, Kattenbos, Knapenhoef, Oude Diesterbaan en School in Kattenbos, Driekooien, Ekselsebaan, Elep, Gelderhorsten, Haverstraat, Hinneputten, Kanaal, Kapelleke, Kerkhoven, Maaikant, Maaldersweg, Pijnvenstraat, Sint-Jansstraat en Zwarte Weg in Kerkhoven, Kerkhof in Kolonie, Autoweg, Binnensingel, Grens Luyksgestel, Heide, Heidebloemstraat, Heuvel Parochiezaal, In de Putten, Kapel, Kwadeveldenstraat, Nijshoek, Provil, Ridderstraat, Septakkers, Speelpleinstraat, Speeltuin, Sportcentrum, Sporthal en Vossemeren in Lommel, Buntstraat, Groenakkerweg, Kapelleke, Klompenmakersweg, Lijsterbesstraat Enneven en Siberië in Lutlommel, Dalstraat, Dorperheide, Dubbelrij, Kerk, Kiezel, Leliestraat, Snoekstraat, Verbroedering en Waaltjes Kapel in Werkplaatsen en Wanstraat en Wijerken in Wijerken. Daarmee verdwenen Balendijk, Gelderhorsten, Heeserbergen, Kattenbos, Kerkenhoven, Werkplaatsen en Wijerken uit het bedieningsgebied.