Lijn 134 Hilversum Station NS - Bussum Station NS

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Bus grijs nieuw.svg
Voormalige buslijn 134
Vervoerder(s) Centraal Nederland (1985 - 1994),
Midnet (1994 - 1999),
Connexxion (1999 - 2005)
Regio Gooi- en Vechtstreek
Lijnsoort Streekbus
Materieel Den Oudsten MB200,
Den Oudsten B88,
Den Oudsten Alliance
Periode 2 juni 1985 t/m 10 december 2005
Voorganger(s) 134, 137
Opvolger(s) 100
Frequenties
Spits 3-10x/uur
Spits (vakantie) 4x/uur
Dal 4x/uur
Dal (vakantie) 2x/uur
Avond 1-2x/uur
Zaterdag 4x/uur
Zaterdag (vakantie) 2x/uur
Zondag 2x/uur

Lijn 134 reed van Hilversum via Blaricum en Huizen naar Bussum.

Route

Halte
  Hilversum, Station  
  Hilversum, Schapenkamp  
  Hilversum, Hollandselaan  
  Hilversum, Sportpark  
  Hilversum, Oostereind  
   Blaricum, Carpoolplaats    
  Blaricum, De Maten  
  Blaricum, De Dam  
  Blaricum, Viersloot  
  Huizen, 't Merk  
  Huizen, Brederode  
  Huizen, Loswal  
  Huizen, Pythagoraspark  
  Huizen, Enkhuizerzand  
  Huizen, Middelgronden  
  Huizen, Amstel  
  Huizen, Mark  
  Huizen, Delta  
  Huizen, Voormaat  
   Huizen, Busstation    
  Huizen, Haardstedelaan  
  Huizen, Lindenlaan  
  Huizen, Nieuwe Kerklaan  
  Huizen, Prins Bernhardplein  
  Huizen, Ericaweg  
  Huizen, Langerhuizenweg  
  Huizen, Flevolaan  
  Naarden, Bollelaan  
  Naarden, Amersfoortsestraatweg  
  Bussum, Paulus Potterlaan  
  Bussum, Potgieterlaan  
  Bussum, Brediusdam/Hooftweg  
  Bussum, Station  

Geschiedenis

Op 2 juni 1985 werd de opzet van lijn 134 gewijzigd. Het traject tussen Utrecht en Hilversum kwam te vervallen en werd opgenomen in de nieuwe lijn 133. Bovendien ging de lijn tussen Hilversum en Blaricum voortaan via de snelweg A27 rijden i.p.v. Laren Dorp, deze route werd overgenomen door lijn 137 van/naar Amsterdam-Zuidoost. Ten slotte werd de frequentie van maandag t/m zaterdag overdag verhoogd naar 4x/uur en in de late avonduren en zondagochtend naar 2x/uur, zodat dit voortaan de frequente buslijn tussen Hilversum en Gooi-Noord is.

Op 29 mei 1988 werd een zomerdienstregeling ingevoerd. Gedurende maanden juli en augustus ging de frequentie van maandag t/m zaterdag overdag hierdoor terug naar een halfuursdienst i.p.v. een kwartierdienst.

Op 28 mei 1989 werd de frequentie in de spitsuren nog verder verhoogd. In de ochtendspits naar Hilversum en in de middagspits naar Huizen werd de frequentie tussen Hilversum en Huizen Busstation verhoogd naar 8x/uur. Tijdens de zomerperiode bleef deze frequentie gehandhaafd op 4x/uur en vervielen alle verdichtingsritten.

Op 29 mei 1994 werd en reorganisatie afgerond binnen de VSN-groep; het volledige vervoersgebied van de VAD werd samengevoegd met het oostelijk deel van Centraal Nederland en de vestiging Nieuwegein van Westnederland, waarmee de nieuwe vervoersmaatschappij Midnet ontstond. De route en dienstregeling bleven met deze overgang ongewijzigd.

Op 1 juni 1997 werd het aantal ritten in de ochtendspits van Huizen naar Hilversum teruggebracht naar maximaal 4x per uur. Alleen tussen 07:00 en 08:00 bleef vanaf Huizen Busstation nog 8x per uur een rit vertrekken. Als alternatief konden reizigers ook gebruik maken van de nieuwe buslijnen 132 en 133; beide lijnen stoppen onderweg echter op een beperkt aantal haltes en hadden meer een sneldienstkarakter.

Op 30 augustus 1999 werd de route in Huizen uitgebreid. De bus ging in deze plaats via de nieuwe woonwijk 'Het Vierde Kwadrant' rijden i.p.v. erlangs. De halte Loswal kwam door deze wijziging te vervallen en de nieuwe haltes Rijnland en Pythagoraspark werden toegevoegd. Eerstgenoemde nieuwe halte was tevens ook het alternatief voor de vervallen halte.

Bij aanvang van de eerste concessie Gooi- en Vechtstreek op 11 december 2005 werd een geheel nieuw lijnennet geïntroduceerd. Deze lijn werd toen opgeheven, de route en dienstregeling werd geheel overgenomen door de nieuwe Regioliner 100.