Cantus

Uit OV in Nederland Wiki
Versie door Bee (overleg | bijdragen) op 7 aug 2015 om 10:40
Ga naar: navigatie, zoeken

Cantus is een spoorwegonderneming in Duitsland die gevestigd is in Kassel. Het bedrijf exploiteert verschillende Regional-Expressdiensten in het gebied ten oosten van Kassel in de Duitse deelstaat Hessen. De treinen van Cantus komen ook in de deelstaten Niedersachsen en Thüringen.

Overzicht van treindiensten

Alleen de treindiensten van Cantus waarover een pagina is op deze wiki worden genoemd. Er zijn geen treinseries bekend voor deze vervoerder Alle treindiensten van Cantus worden gereden met treinstellen type FLIRT van Stadler Rail. Oorspronkelijk werden twintig treinen besteld, waarvan veertien driedelig en zes vierdelig. In 2012 is nog een extra vierdelig treinstel aan het park toegevoegd, waardoor er nu zeven zijn. Het materieel is verdeeld over de twee aandeelhouders en wordt aan Cantus ter beschikking gesteld.

Aandeelhouders

Er zijn twee partijen die aandelen van Cantus bezitten:

  • Hessische Landesbahn: 50% van de aandelen. HLB is een spoorwegonderneming en spoorinfrastructuurbeheerder uit Frankfurt am Main.
  • BeNEX: 50% van de aandelen. BeNEX is het investeringsbedrijf van Hamburger Hochbahn, de exploitant van het Hamburgse stadsvervoer.

Externe link