Cantus: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Treinverbindingen)
k
Regel 1: Regel 1:
'''Cantus''' is een spoorwegonderneming in Duitsland en is gevestigd in Kassel. Het bedrijf exploiteert verschillende [[Regional-Express]]diensten in het gebied ten oosten van Kassel in de Duitse deelstaat Hessen. De treinen van Cantus komen ook in de deelstaten Niedersachsen en Thüringen.
+
'''Cantus''' is een spoorwegonderneming in Duitsland die gevestigd is in Kassel. Het bedrijf exploiteert verschillende [[Regional-Express]]diensten in het gebied ten oosten van Kassel in de Duitse deelstaat Hessen. De treinen van Cantus komen ook in de deelstaten Niedersachsen en Thüringen.
  
 
{{DVervoerderDiensten|vervoerder=Cantus}}
 
{{DVervoerderDiensten|vervoerder=Cantus}}

Versie van 6 aug 2015 om 12:13

Cantus is een spoorwegonderneming in Duitsland die gevestigd is in Kassel. Het bedrijf exploiteert verschillende Regional-Expressdiensten in het gebied ten oosten van Kassel in de Duitse deelstaat Hessen. De treinen van Cantus komen ook in de deelstaten Niedersachsen en Thüringen.

Overzicht van treindiensten

Alleen de treindiensten van Cantus waarover een pagina is op deze wiki worden genoemd. Er zijn geen treinseries bekend voor deze vervoerder

Aandeelhouders

Er zijn twee partijen die aandelen van Cantus bezitten:

  • Hessische Landesbahn: 50% van de aandelen. HLB is een spoorwegonderneming en spoorinfrastructuurbeheerder uit Frankfurt am Main.
  • BeNEX: 50% van de aandelen. BeNEX is het investeringsbedrijf van Hamburger Hochbahn, de exploitant van het Hamburgse stadsvervoer.

Externe link