Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2024

1 byte verwijderd, 30 okt 2023 13:44
k
Tienminutendiensten en gevolgen daarvan: Leuk nieuw woord, ‘halteertreinen’, maar ik denk niet dat dat hier bedoeld werd. ;-)
* Van maandag tot en met donderdag wordt tijdens de spitsuren tussen [[Utrecht Centraal]] en [[Houten Castellum]] weer een tienminutendienst geboden.
* 's Avonds, op vrijdag en in het weekend wordt de treindienst tussen Utrecht Centraal en [[Tiel]] ongeveer zeven minuten versneld. Tussen Utrecht Centraal en [[Geldermalsen]] wordt op deze tijdstippen ongeveer een kwartierdienst gereden. Als gevolg van deze wijziging wordt de aansluiting in Tiel op de [[stoptrein]] naar [[Arnhem Centraal]] met vijf tot acht minuten versneld. In Geldermalsen duren overstappen juist circa één minuut tot zeven minuten langer.
* NS verkort de halteertreinen halteertijden van de treinen tussen Geldermalsen en [[Woerden]] op Utrecht Centraal. Van maandag tot en met donderdag overdag rijden de treinen vanuit Tiel naar [[Den Haag Centraal]] en de treinen vanuit [['s-Hertogenbosch]] naar Leiden Centraal. 's Avonds, op vrijdag en in het weekend is dit andersom.
* De sprinters tussen Dordrecht en Den Haag Centraal rijden op vrijdag een kwartierdienst.
* De sprinter tussen Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal krijgt 's avonds een korte stop te Leiden Centraal op het moment dat er geen tienminutendienst gereden wordt.
364
bewerkingen

Navigatiemenu