Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Zuidoost-Fryslân en Wadden 2017

82 bytes toegevoegd, 29 nov 2016 13:48
Wijzigingen per 11 december 2016
== Wijzigingen per 11 december 2016 ==
'''Algemeen:''' Bij verschillende lijnen zijn de vertrek- en aankomsttijden aangepast. Ook wordt het nieuwe knooppunt [[Drachten Transferium Oost]] in de route opgenomen.
* [[Lijn 11 Drachten Transferium Oost - Akkrum Station|]]Lijn 11wordt ingekort tot het traject tussen Drachten en Akkrum. Deze lijn gaat echter wel vanaf Nij Beets naar Drachten via Beetsterzwaag rijden, dus via de route van de oude [[Lijn 18 Heerenveen Station - Assen Station|lijn 18]]: Op werkdagen tijdens de spitsperioden 1x per uur. Op werkdagen buiten de spits, en in de avond avonduren en op zaterdag en zondag het weekend werd er als belbus gereden tussen Akkrum en Nij Beets en Akkrum 1x per uur.* [[Lijn 12 Buitenpost Station - Noordwolde Vlechtmuseum|]]Lijn 12is een nieuwe lijn die tussen Buitenpost, Drachten en Noordwolde gaat rijden. Het traject tussen Buitenpost en Drachten werd overgenomen van de oude [[Lijn 11 Buitenpost Station - Akkrum Station|lijn 11]]: Op werkdagen tijdens en het traject tussen Drachten en Noordwolde (dat alleen in de spitsperioden 1x per uur. Op werkdagen tijdens spitsuren bediend wordt) komt van de spitsperioden in Noordwolde door als oude [[Lijn 113 Drachten Van Knobelsdorffplein - Steenwijk Station|lijn 19 naar Steenwijk113]]. Het deel Nieuw is dat er tussen Drachten en Noordwolde rijdt niet buiten de spits, niet Buitenpost in de avond het weekend en niet op zaterdag en zondag. Op werkdagen buiten gedurende de spits, in de avond en op zaterdag en zondag avonduren als belbus op het traject Buitenpost-Surhuisterveen-Drachten 1x per uurwordt gereden.* [[Lijn 13 Leeuwarden Station - Drachten Transferium Oost|]]Lijn 13]]: Rijdt tussen Leeuwarden en Noardburgum via de rondweg Hurdegarypblijft grotendeels zijn huidige route houden. Rijdt Nieuw is dat er in Drachten via Carpool-Noord -Noorderhogeweg-De Lange West en Vogelzang wordt doorgereden naar het van Knobelsdorffplein. Op werkdagen en Transferium Oost, dat er op zaterdag tot 19.00 uur 1x per uur, tijdens de spits tussen Leeuwarden zondag en Rottevalle 2x per uur. Op werkdagen in de avond en op zaterdag en zondag avonduren als belbus op het traject wordt gereden tussen Quatrebras-Surhuisterveen-en Drachten 1x per uuren dat Hurdegaryp niet langer wordt bediend.* [[Lijn 14 Leeuwarden Station - Assen Station|Lijn 14]]
Lijn 14 blijft zijn huidige route rijden tussen Oosterwolde en Assen. Tussen Drachten en Oosterwolde wordt de route van de oude [[Lijn 19 Assen Station - Leeuwarden Station|lijn 19]] gereden en [[Lijn 114 Leeuwarden Station - Drachten Van Knobelsdorffplein|114]] deels overneemt. Het trajectdeel tussen Oosterwolde en Assen wordt na 21:00 uur en op zondagochtend als belbus gereden.
* [[Lijn 17 Heerenveen Station - Oosterwolde Busstation]]
140.522
bewerkingen

Navigatiemenu