Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

DRIS

1.321 bytes toegevoegd, 2 jan 2010 22:15
geen bewerkingssamenvatting
Ook de metrostation in de stad zijn van een soortgelijk systeem voorzien.
In 2009 is begonnen met een vernieuwing van de display bij tramhaltes: de oude borden zijn vervangen door nieuwe LED-dislays.
 
===Amstelland===
Ook veel haltes in de regio Amstelveen en Hoofddorp beschikken over een reizigersinformatie systeem. Het busstation van Amstelveen is onder andere voorzien van een groot scherm en digitale haltedisplays.
Ook zijn bijna alle haltes van de Zuidtangent en Schiphol Sternet voorzien van displays met reizigersinformatie. Omdat Connexxion rijdt in deze regio is worden de schermen aangestuurd door Infoxx.
===Arnhem===
Arnhem heeft sinds de zomer van 2009 een dynamisch reisinformatiestysteem voor grote en drukke bushaltes in de stad. Het systeem is een project dat gefinancierd is door de [[Stadsregio Arnhem-Nijmegen]]. De displays worden van informatie voorzien door Infoxx. ===Drechtsteden===In de Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, H.I. Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam en Sliedrecht) zijn de knooppunthaltes voorzien van displays met actuele vertrektijden. Tevens zijn of worden alle haltes aan het [[HOV-D]]-netwerk voorzien van kleinere displays [http://drechtsteden.waxtrapp.com/drechtsteden?waxtrapp=vhwonJsHuOnMocBdmBDGN]. Deze zijn ook te vinden bij de haltes richting station van diverse stadslijnen in Dordrecht.Aan de rand van de binnenstad van Dordrecht zijn grote schermen geplaatst die de vertrektijden van bussen bij de halte aan de rand van het centrum weergeven. ===Midden en West-Brabant===Ook Veolia in beschikt in Brabant over actuele reisinformatie. Al is het nog zeer beperkt. Enkele haltes in Tilburg en omgeving hebben displays. Op het station in Tilburg is nog geen actuele informatie. In Breda zijn de haltes ook nog niet voorzien van actuele reisinformatie. Wel is er op het streekbusstation een groot scherm waar de vertrektijden van de bussen op staan.
===Nijmegen===
Nijmegen heeft sinds de zomer van 2009 een vernieuwd dynamisch systeem omdat het oude systeem niet meer te repareren was. Verschillende bushaltes zijn voorzien van displays die de reizigers voorzien van actuele vertrektijden. Ieder busperron van het [[Nijmegen|centraal station]] heeft een display gekregen en er is een groot scherm waarop alle actuele vertrektijden staan. Ook [[Nijmegen Dukenburg|busstation Brabantse Poort]] heeft deze displays.
Het systeem is een project dat gefinancierd is door de [[Stadsregio Arnhem-Nijmegen|stadsregio Arnhem-Nijmegen]]. Het informatiesysteem wordt van informatie voorzien door Infoxx.
===Rotterdam===
In het kader van het [[TramPlus]]-project zijn ook de haltes van Trampluslijnen voorzien van actuele vertrekinformatie. Er zijn ongeveer 175 tramhaltes voorzien van dit systeem [http://struktonrail.nl/nl-nl/AboutUs/Projects/ProjectsOverview/Pages/ReizigersinformatiesysteemTramplusRotterdam.aspx], maar dat aantal kan stijgen door verdere uitbreidingen.
===DrechtstedenUtrecht===In Sinds de Drechtsteden (Dordrecht, Zwijndrecht, Hzomer van 2009 beschikt Utrecht ook over een informatiesysteem.I. Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam Op de drukkere haltes in Utrecht en Sliedrecht) daarbuiten zijn de knooppunthaltes voorzien van displays met geplaatst die actuele vertrektijdendoorgeven. Tevens zijn of worden alle haltes aan Echter: het [[HOV-D]]-netwerk voorzien van kleinere displays [http://drechtsteden.waxtrapp.com/drechtsteden?waxtrapp=vhwonJsHuOnMocBdmBDGN]. Deze zijn ook te vinden bij de haltes richting centrale station van diverse stadslijnen in DordrechtUtrecht beschikt niet over een reizigersinformatie systeem.Aan de rand De actuele informatie wordt zowel van de binnenstad van Dordrecht zijn grote schermen geplaatst die de vertrektijden het GVU als van bussen bij de halte aan de rand van het centrum weergevenConnexxion geleverd door Infoxx.
ap_users
373
bewerkingen

Navigatiemenu