Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Overleg gebruiker:Daniel

620 bytes toegevoegd, 12 mrt 2016 00:07
"Spitsrichting" bij frequenties
::Er is slechts één situatie waarbij dat onduidelijk kan worden, namelijk als de frequentie in de ochtend- en avondspits verschilt. Voorbeeld daarvan is lijn 283 die 's ochtends 4x/uur naar Utrecht en 's middags 3x/uur naar IJsselstein rijdt, maar of je daar nu "0-4x/uur" neerzet of "3-4x/uur (Spitsrichting)" het blijft net zo nodig om de toelichting te lezen. Ik zou dus eerder voorstellen een aparte ochtend- en avondspitsparameter te gaan gebruiken (net als nu al voor de avonden is toegevoegd) voor die gevallen dan om overal "spitsrichting" achter te gaan zetten.
::De infobox is immers sowieso nooit bedoeld geweest om al dat soort details toe te voegen.--[[Gebruiker:Daniel|Daniel]] ([[Overleg gebruiker:Daniel|overleg]]) 11 mrt 2016 22:58 (CET)
:::Zelf denk ik toch dat de notatie "2x/uur (spitsrichting)" het meest duidelijk is voor de lezer. Zelf vind ik "0-2x/uur" te onduidelijk om te begrijpen of er in één richting niet gereden wordt (= 0x) of dat er slechts een deel van het traject niet wordt bediend tijdens de spits.<br>
:::Over het fenomeen bij lijn 283: dat zou je natuurlijk op dezelfde wijze kunnen oplossen als ik heb gedaan bij de lijnen 1 en 3 in Almere: ochtend- en middagspits gescheiden onder elkaar zetten, met bovenaan de ochtend en onderaan de middag. [[Gebruiker:Milco|Milco]] ([[Overleg gebruiker:Milco|overleg]]) 11 mrt 2016 23:07 (CET)
60.358
bewerkingen

Navigatiemenu