Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

7 bytes verwijderd, 5 mrt 2016 22:02
k
geactualiseerd.
Het gebied omvat 21 gemeenten in het zuidoosten van Noord-Brabant rond Helmond en Eindhoven. Het gebied grenst aan de concessies [[Concessie Oost-Brabant (2015-2024)|Oost-Brabant]] van de [[provincie Noord-Brabant]], aan de [[concessie Noord- en Midden-Limburg]] van de [[provincie Limburg]] en aan België. De concessie valt onder de verantwoordelijkheid van de plusregio [[Samenwerkingsverband Regio Eindhoven]].
De plusregio's worden per 1 januari 2015 afgeschaft De . Deze concessie wordt vanaf deze datum is sindsdien ondergebracht bij de Provincie Brabant.
In deze concessie onderhoudt Hermes stadsdiensten in Eindhoven en Helmond alsmede streeklijnen in het gehele concessiegebied. Vanuit de Meierij, Midden-, en Oost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg eindigen enkele Arriva en [[Veolia Transport]] lijnen in het gebied van het SRE en Hermes exploiteert twee buslijnen naar Limburg. Ook eindigt een Belgische lijn in het gebied van het SRE en rijden er twee SRE buurtbussen uit de Kempen tot in België.
60.257
bewerkingen

Navigatiemenu