Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 316 Amsterdam Centraal Station - Edam Busstation

384 bytes toegevoegd, 28 jan 2016 14:43
Geschiedenis
Vanaf [[Dienstregeling concessie Waterland 2014|15 december 2013]] ging deze buslijn ook in de avonduren en op zondag elk half uur rijden. Om het [[Randstadnet|R-net]] te benadrukken verviel tegelijkertijd het heen-en-weertje naar de Keetzijde, dit werd overgenomen door de langzamere [[Lijn 110 Amsterdam Centraal Station - Purmerend Tramplein|lijn 110]]. Daarnaast ging de lijn wel stoppen bij de halte ''Dorp'' in Broek in Waterland.
Op Door de te scherpe inschrijving van [[EBS]] tijdens de aanbesteding van de concessie [[Concessie Waterland (2012-2019)|Waterland]] leed zij flink verlies op de bestaande lijnvoering. Daarom kwam per [[Wijzigingen Dienstregeling concessie Waterland 2014|17 augustus 2014]] vond een grote bezuiniging plaats in deze concessiegeheel nieuwe dienstregeling uit, waarin enerzijds bezuinigingen werden doorgevoerd op zwakkere lijnen, maar anderzijds op drukkere lijnen uitbreidingen plaatsvonden. 2xIn Volendam ging de helft van de ritten van maandag t/uur ging m zaterdag overdag voortaan een rit in Volendam via de Zeddeweg rijden, in i.p.v. de avonduren Julianaweg. Laatstgenoemde route werd echter 's avonds en op zondag gingen alle ritten dit doenniet meer bereden. Voorts werd de De frequentie in de daluren en op zaterdag werd tegelijkertijd verhoogd naar 4x/uur, maar in de avonduren vanaf 's avonds na 20:30 ging de bus voortaan lijn wel via het Buikslotermeerplein rijden.
Op [[Dienstregeling concessie Waterland 2016|13 december 2015]] werd op zaterdag hetzelfde principe toegepast dat al gold op zondag: twee keer per uur een rit naar Edam en twee keer per uur een rit tot Volendam-Crntrum.
ap_users
86.560
bewerkingen

Navigatiemenu