Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 10 Nijmegen, Centraal Station - Heyendaal

15 bytes toegevoegd, 9 aug 2015 20:47
k
geen bewerkingssamenvatting
In november 2009 begon de gemeente met de reconstructie van het rondje Heyendaal. Ook de Philips van Leydenlaan ging hierbij op de schop. De haltes Tandheelkunde en UMC Sint Radboud vervielen tijdelijk en er kwam een noodhalte op de Sint Annastraat. In juni 2010 waren de werkzaamheden afgerond en de bussen gingen weer via de Philips van Leydenlaan rijden. De halte Tandheelkunde is sindsdien vervallen. Als compensatie voor het vervallen van die halte werd de halte UMC Sint Radboud in de rijrichting station verplaatst richting de voormalige halte Tandheelkunde. Lijn 10 ging voortaan ook stoppen bij de halte Bestuursgebouw, net om de hoek van de voormalige halte Tandheelkunde voor reizigers van de Aula en het Spinozagebouw.
Per [[Concessie Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2012|11 december 2011]] is lijn 10 buiten de vakantieperiodes 's avonds tweemaal per uur gaan rijden. Deze avondritten komen aan als [[Lijn 300 Arnhem Centraal Station - Nijmegen Heyendaal|lijn 300]] vanuit Arnhem, Huissen en Bemmel. Één jaar later, per [[Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2013|9 december 2012]], werd de frequentie tussen half tien 's ochtends en half zes 's avonds teruggebracht naar twaalfmaal per uur (elke vijf minuten). Door herstructurering van het lijnennet gingen meer via bussen via Heyendaal rijden waardoor lijn 10 in frequentie omlaag gebracht kon worden.
Per [[Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2014|15 december 2013]] ging lijn 10 's ochtends tussen half tien en kwart over elf weer elke vier minuten rijden in verband met de grote drukte. In de vakantieperiodes zou lijn 10 voortaan zesmaal per uur gaan rijden; na zes uur 's avonds zou worden overgegaan op de normale dienstregeling. Echter, op sommige feestdagen en in de kerstvakantie, meivakantie en een gedeelte van de zomervakantie zou (nog steeds) geheel niet gereden worden. De halte Bestuursgebouw werd vernoemd naar Spinozagebouw/Tandheelkunde.
29.349
bewerkingen

Navigatiemenu