Overleg:Lijn 86 Druten 't Koekoeksnest - Doornenburg Van Kol

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 86 Druten - Doornenburg

Ik heb deze lijn overgenomen van een infoblad ter opening van de nieuwe locatie van het CWZ. Dit was een van de lijnen die het CWZ aandeed. Het blad komt van 29 maart 1992. Op de lijnnetkaart '91/'92 stond deze lijn ook al vermeldt. Het busboekje van 6 september 1992 vermeldt dat het traject Doornenburg - Wijchen vanaf die datum naar de stadsdienst van Nijmegen ging, in het busboekje was dat lijn 3. Het traject Wijchen - Druten werd belbus en stond helaas niet in dat boekje opgenomen.

De route is zeer incompleet omdat het infoblad alleen een beperkte dienstregelingstabel had en geen haltelijst. De eindhaltes in Doornenburg en Druten heb ik derhalve gegokt: Rijnstraat omdat dit de eindhalte van de nieuwe lijn 3 ging zijn en 't Koekoeksnest was in die tijd de centrale (eind)halte in Druten.--Fogeltje 15 okt 2010 15:46 (CEST)

De eindhalte in Doornenburg was kennelijk de halte Van Kol. De routes via de nieuwe locatie van het CWZ heb ik helaas niet, dus ik kan overal alleen de oude routes uit het busboekje van 2 juni 1991 gebruiken. Dat heb ik dan ook gedaan en erbij gezet.
Nog opgenomen hierin moet worden dat enkele eerste en laatste ritten van/naar Doornenburg ook station Nijmegen als eindpunt hadden. Voor de rest is het denk ik aardig compleet. Frank 15 okt 2010 21:40 (CEST)