Overleg:Lijn 50 Arnhem Centraal Station - Utrecht Centraal Station

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Concessie

Vermoed dat deze lijn destijds gedeeld was over twee concessies, waarvan KAN Noord er dan aannemelijk eentje is geweest. De andere zal niet Oost-Utrecht geweest zijn (deze lijn is nooit naar SVN gegaan immers). Ik las toevallig laatst toen ik iets anders zocht dat per 14-12-2008 de bevoegdheid voor lijn 50 (m.u.v. de spitsversterkingen) overging van BRU naar Provincie Utrecht, maar het is dan dus wel de vraag of het BRU ook al bestond voor 2000. Zoniet dan zou ik voor Utrecht-Zuidoost gaan, dat was ooit een apart concessiegebied --Daniel 8 apr 2013 18:32 (CEST)

Een Googlesearch op Utrecht-Zuidoost doet me belanden bij een PDF'je waarin een concessie Heuvelrug genoemd wordt, waarna het BRU de verlener is. In datzelfde document wordt ook genoemd dat de provincie Utrecht de verlener is van de concessies Utrecht-Oost en Wijk bij Duurstede. Etienne 8 apr 2013 18:36 (CEST)
Heuvelrug past ook wel heel goed bij lijn 50 en alles in die hoek van de provincie loopt ook over of vlak langs de Heuvelrug. En dat dat een BRU-concessie was klopt ook met wat ik hierboven al schreef. De lijnen tussen Zeist en Amersfoort zullen daar destijds ook onder hebben gevallen aannemelijk.
Utrecht Oost was de concessie die destijds naar Stadsvervoer Nederland is gegaan, dus daar horen die lijnen in ieder geval niet in thuis. Stadsdienst Amersfoort was toen nog een gemeentelijke concessie en is ook met de laatste aanbesteding naar de provincie gegaan.--Daniel 9 apr 2013 22:38 (CEST)
Een overbodige discussie als het gaat om deze lijn. Het is namelijk nog voor de concessieperiodes. Dus de concessies omgezet in regio's. --Huibe (overleg) 26 jan 2015 13:04 (CET)