VEONN: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Geschiedenis)
(Labels: Bewerking via mobiel, Bewerking via mobiele website)
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:
  
 
== Geschiedenis ==
 
== Geschiedenis ==
De '''VEONN''' kwam voort uit een fusie in 1996 tussen de [[FRAM]] (uit Friesland) en [[DVM/NWH]] (uit Drenthe en de Noordoostpolder).  
+
De '''VEONN''' kwam voort uit een fusie in 1996 tussen de [[FRAM]] (uit Friesland) en [[DVM/NWH]] (uit Drenthe en de Noordoostpolder). VEONN was een onderdeel van de VSN-groep, een holding die eigenaar was van de meeste busbedrijven in Nederland.
  
Heel lang heeft de VEONN niet bestaan. In 1998 werd de VSN-groep, waar de VEONN destijds samen met de [[GADO]] deel van uitmaakten overgenomen door het Britse [[Arriva]].  
+
Heel lang heeft de VEONN niet bestaan. In 1998 werd de VEONN samen met de [[GADO]], ook onderdeel van de VSN-groep, door het Britse [[Arriva]] overgenomen.  
  
Het vervoer in de provincie Friesland ging over naar [[NoordNed]], een samenwerkingsverband tussen Arriva en de NS. In Drenthe, de Noordoostpolder en in delen van Friesland (Zuidoost-Friesland, Waddeneilanden en stadsdienst Leeuwarden) ging Arriva zelf rijden.
+
Het vervoer in Noordwest en Zuidwest Friesland ging over naar [[NoordNed]], een samenwerkingsverband tussen Arriva en de NS. In Drenthe, de Noordoostpolder en in delen van Friesland (Zuidoost-Friesland, Waddeneilanden en stadsdienst Leeuwarden) ging Arriva zelf rijden.
  
 
[[Categorie:Voormalig vervoerder]]
 
[[Categorie:Voormalig vervoerder]]

Huidige versie van 7 feb 2016 om 14:29

Vervoersonderneming Noord-Nederland (VEONN) is een voormalige vervoerder in de noordelijke provincies.

Geschiedenis

De VEONN kwam voort uit een fusie in 1996 tussen de FRAM (uit Friesland) en DVM/NWH (uit Drenthe en de Noordoostpolder). VEONN was een onderdeel van de VSN-groep, een holding die eigenaar was van de meeste busbedrijven in Nederland.

Heel lang heeft de VEONN niet bestaan. In 1998 werd de VEONN samen met de GADO, ook onderdeel van de VSN-groep, door het Britse Arriva overgenomen.

Het vervoer in Noordwest en Zuidwest Friesland ging over naar NoordNed, een samenwerkingsverband tussen Arriva en de NS. In Drenthe, de Noordoostpolder en in delen van Friesland (Zuidoost-Friesland, Waddeneilanden en stadsdienst Leeuwarden) ging Arriva zelf rijden.