Cross-platform: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Links gefixt)
k (Robot: automatisch tekst vervangen (-|Amersfoort| +|Amersfoort Centraal|, -Amersfoort }} +Amersfoort|Amersfoort Centraal}}, -Amersfoort}} +Amersfoort|Amersfoort Centraal}}, -Amersfoort +Amersfoort, -[[Amersfoort| +[[Amersfoo...)
 
(9 tussenliggende versies door 7 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Niet alle verbindingen kunnen rechtstreeks worden aangeboden. Om een bepaalde verbinding dan toch te maken, moeten reizigers overstappen. Om die overstap zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, worden sommige overstappen cross-platform aangeboden. Dit betekent dat de aansluitende treinen aan de andere kant van het perron staan, zodat reizigers alleen maar het perron over hoeven te steken. De overstaptijden worden hiermee kort, en de overstap wordt voor de reizigers heel gemakkelijk.
+
Om een overstap zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, worden sommige overstappen '''cross-platform''' aangeboden. Dit betekent dat de aansluitende treinen of bussen aan twee kanten van een [[eilandperron]] staan, zodat reizigers alleen maar het perron over hoeven te steken. De overstaptijden kunnen hierdoor kort zijn, en de overstap wordt voor de reizigers heel gemakkelijk.
  
In lang niet alle gevallen is een cross-platform overstap mogelijk terwijl er toch veel reizigers zijn die over moeten stappen. Het bekendste voorbeeld is hiervan waarschijnlijk de overstap van de treinen uit de [[NoordOost]] op de [[serie 1500]] in Amersfoort. Hierbij worden dan andere maatregelen genomen om de overstap zo goed mogelijk te faciliteren.
+
Voorbeelden van cross-platformoverstappen zijn onder andere:
 +
* de [[NoordOost]]-overstap in [[Zwolle]]
 +
* alle overstappen op busstation [[Kop Afsluitdijk]]
 +
* de overstap van bus op tram op [[Den Haag Leyenburg]]
 +
* de overstap uit de richting [[Almelo]] naar [[Emmen]] in [[Mariënberg]]
 +
 
 +
In lang niet alle gevallen is een cross-platform overstap mogelijk terwijl er toch veel reizigers zijn die over moeten stappen. Het bekendste voorbeeld is hiervan waarschijnlijk de overstap van de treinen uit de [[NoordOost]] op de serie {{s|1500}} in Amersfoort. Hierbij worden dan andere maatregelen genomen om de overstap zo goed mogelijk te faciliteren. Zo wordt reizigers aangeraden om pas in [[Hilversum]] in plaats van [[Amersfoort Centraal|Amersfoort]] over te stappen, aangezien de overstap daar wel cross-platform is.
 +
 
 +
[[Categorie:Dienstregeling]]
 +
[[Categorie:Naslagwerk]]

Huidige versie van 21 dec 2019 om 15:18

Om een overstap zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken, worden sommige overstappen cross-platform aangeboden. Dit betekent dat de aansluitende treinen of bussen aan twee kanten van een eilandperron staan, zodat reizigers alleen maar het perron over hoeven te steken. De overstaptijden kunnen hierdoor kort zijn, en de overstap wordt voor de reizigers heel gemakkelijk.

Voorbeelden van cross-platformoverstappen zijn onder andere:

In lang niet alle gevallen is een cross-platform overstap mogelijk terwijl er toch veel reizigers zijn die over moeten stappen. Het bekendste voorbeeld is hiervan waarschijnlijk de overstap van de treinen uit de NoordOost op de serie 1500 in Amersfoort. Hierbij worden dan andere maatregelen genomen om de overstap zo goed mogelijk te faciliteren. Zo wordt reizigers aangeraden om pas in Hilversum in plaats van Amersfoort over te stappen, aangezien de overstap daar wel cross-platform is.