De OV in Nederland Wiki is weer open! Bedankt voor jullie geduld, lees hier meer over de status.

Zoetermeer Meerzicht

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voormalig station Zoetermeer Meerzicht
Plaats Zoetermeer
Geopend 22 mei 1977
Gesloten 3 juni 2006
Verkorting Ztmm
Ex-vervoerders NS Reizigers

Station Zoetermeer Meerzicht is geopend op 22 mei 1977 aan de Zoetermeer Stadslijn, het station lag op een viaduct nabij het winkelcentrum van de gelijknamige wijk.

Het station telde twee sporen die via trappen en hellingbanen aan weerszijden van de spoordijk bereikbaar waren. Op 3 juni 2006 werd het station gesloten voor ombouw naar Randstadrail. Hierbij zijn de wachtruimtes vervangen en is de overkapping verwijderd. Bovendien zijn er bij beide perrons liften geplaatst. Aangezien de perrons deel uitmaken van de viaductconstructie zijn de sporen verhoogd om een gelijkvloerse instap te realiseren.

Historische dienstregeling

RandstadRail

Tram blauw.svg
Sneltramhalte Driemanspolder
Netwerk RandstadRail
Plaats Zoetermeer
Verkorting Zmz
Lijn(en) 3 Den Haag.png

Eind 2006 kwam het station opnieuw in gebruik door RandstadRaillijn 3. Al na twee weken werd het hele traject buiten dienst gesteld na diverse ontsporingen. In 2007 kwamen beide lijnen na veel testritten weer in dienst.

Route
3 Den Haag: Loosduinen - Valkenboskwartier - Grote Markt - Centraal Station - Laan van NOI - Voorburg: 't Loo - Den Haag: Leidschenveen - Zoetermeer: Centrum-West - De Leyens - Driemanspolder - Centrum-West Tram
HTM Gebied.svg
Gebied.svg Gebied2.svg = concessie(s)