Zoetermeer Driemanspolder

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Voormalig station Zoetermeer Driemanspolder
Plaats Zoetermeer
Geopend 22 mei 1977
Gesloten 3 juni 2006
Verkorting Dmp
Ex-vervoerders NS Reizigers
Sneldienst blauw.svg
Sneltramhalte Driemanspolder
Netwerk RandstadRail
Plaats Zoetermeer
Verkorting Zdm
Lijn(en) 3 Den Haag.png

Zoetermeer Driemanspolder was een station aan de Zoetermeer Stadslijn. Het station was echter al in 1973 gebouwd, tegelijk met de aan de andere zijde van de snelweg gelegen station Zoetermeer. De beide stations zijn verbonden met een luchtbrug over de sporen en de A12. Bij de opening van de Zoetermeer Stadslijn was het het enige station langs deze lijn met loketten.

Het station telde twee sporen die via trappen en liften aan vanaf de luchtbrug bereikbaar waren. Op 3 juni 2006 werd het station gesloten voor ombouw naar RandstadRail. Hierbij zijn de wachtruimtes vervangen en is de overkapping verwijderd. Op 27 oktober 2007 is het station heropend. Bij de heropening is ook de plaatsnaam vervallen en heet het station nu Driemanspolder.

Historische dienstregeling

RandstadRail

Route
3 Den Haag: Loosduinen - Valkenboskwartier - Grote Markt - Centraal Station - Laan van NOI - Voorburg: 't Loo - Den Haag: Leidschenveen - Zoetermeer: Centrum-West - De Leyens - Driemanspolder - Centrum-West Tram
HTM Gebied.svg

Bus

De bushalte voor het station aan de Boerhaavelaan is niet meer in gebruik voor reguliere busdiensten. Overstappen op de bus kan op de halten Viaduct Afrikaweg en Station Zoetermeer.

Historische dienstregeling