Wijzigingen entiteit Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2015

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina staan de wijzigingen voor het dienstregelingjaar 2015 van de entiteit Brussels Hoofdstedelijk Gewest vermeld.

Wijzigingen per 23 februari 2015

Tramlijnen 31 en 83, die enkel na 20 uur rijden, worden afgeschaft. Ter vervanging rijdt zowel tramlijn 81 (over haar volledige reisweg) als 82 (tussen Berchem Station en Zuidstation) voortaan ook na 20 uur, met een 15-minutenfrequentie. Dat betekent één doorkomst meer per uur dan voordien met tram 31 en 83!

Metrolijn 5 en buslijn 46 bieden een perfect alternatief voor tram 31 tussen het centrum van Anderlecht en het stadscentrum.

Buslijn 22 wordt verlengd van de halte Luxemburg tot metrostation Troon, waardoor een bijkomende overstapmogelijkheid geboden wordt met de metro (lijnen 2 en 6).

Tijdens de spitsuren zijn lijnen 64, tussen de Naamsepoort en Kortenbach, en 84, tussen Beekkant en Hunderenveld, het slachtoffer van hun eigen succes. Om meer plaats aan te bieden, rijden er voortaan gelede bussen op deze twee lijnen. Bovendien worden beide lijnen verlengd zodat ze aan hun nieuwe eindpunt geen hinderpaal zijn voor het overige verkeer. De versterkingen op lijn 64 worden verlengd naar Omnisport Haren (via halte Twyeninck) en die op lijn 84 rijden door naar het Monnet-Park.

Om de Industrielaan en de Humaniteitslaan beter te bedienen, rijdt buslijn 78 voortaan tot middernacht (in plaats van tot 18.30 uur). Ook op zaterdag, zondag en op feestdagen rijdt er elke 20 minuten een bus!

Uw verplaatsingen tussen Mariëndaal en Militair Hospitaal zullen 's avonds voortaan vlotter verlopen want buslijn 53 zal ook na 20 uur dit gedeelte elke 20 minuten bedienen.

De laatste doorkomst van lijn 21 aan Brussels Airport was tot nu toe onhaalbaar voor de reizigers van wie de vlucht na 23 uur landde. Goed nieuws, want voortaan vertrekt de laatste bus 21 van Brussels Airport om 0.15 uur (in plaats van om 23 uur).

Om het busverkeer aan Roodebeek tijdens de spitsuren te verbeteren rijden de beperkte ritten van lijn 42 voortaan tot Roodebeek en rijden ze dus niet langer verder op lijn 45. Zelfde scenario voor lijn 45, waar de extra diensten vanaf Permeke voortaan enkel tot Roodebeek rijden.

Om de aansluiting met de metro in de vroege ochtend te waarborgen, vertrekt de eerste bus op lijn 20 om 5.07 uur aan Hunderenveld, dus 5 minuten vroeger dan voordien.

Frequentieverhogingen tram

Lijn Dagdeel Oude frequentie Nieuwe frequentie
3, 4 Avonduren na 20:00 3x/uur 4x/uur
19 Spitsuren 8-9x/uur 10x/uur
19 Zaterdagmiddag 5x/uur 6x/uur
92, 93, 94 Daluren 7-8x/uur 8x/uur
92, 93, 94 Avonduren na 20:00 3x/uur 4x/uur
92, 93, 94 Zaterdagochtend 3x/uur 4x/uur
92, 93, 94 Zondag 3x/uur 4x/uur
97 Zaterdagmiddag 4x/uur 5x/uur

Frequentieverhogingen bus

Lijn Dagdeel Oude frequentie Nieuwe frequentie
12 Daluren 3x/uur 4x/uur
13, 14 Daluren 5x/uur 6x/uur
20 Spitsuren 5x/uur 6x/uur
20 Daluren 4x/uur 5x/uur
21 Zondagmiddag 3x/uur 4x/uur
21 Zondagavond 2x/uur 3x/uur
27 Zondag 10-14 uur 3x/uur 4x/uur
28 Spitsuren 5x/uur 6x/uur
29 Zaterdagmiddag 5x/uur 6x/uur
34 Spitsuren 5x/uur 6x/uur
38 Zaterdagmiddag 5x/uur 6x/uur
42 Daluren 7-8x/uur 8x/uur
42 Zaterdagochtend 3x/uur 4x/uur
42 Zaterdagmiddag 4x/uur 5x/uur
46 Zaterdagmiddag 4x/uur 5x/uur
50 Woensdagmiddag 4x/uur 5x/uur
50 Zaterdagmiddag 3x/uur 4x/uur
58 Zondagmiddag 2x/uur 3x/uur
60 Woensdagmiddag 5x/uur 6x/uur
63 Zaterdagmiddag 5x/uur 6x/uur
71 Zondagmiddag 5x/uur 6x/uur
78 Spitsuren 4x/uur 5x/uur
80 Woensdagmiddag 5x/uur 6x/uur
87 Woensdagmiddag 8x/uur 10x/uur
89 Zaterdagochtend 4x/uur 5x/uur
89 Zondag 10-14 uur 4x/uur 5x/uur
95 Daluren 8x/uur 10x/uur
95 Zondagavond 5x/uur 6x/uur

Wijzigingen per 29 juni 2015

Op maandag 29 juni 2015 wordt de voetgangerszone in het stadscentrum van Brussel vergroot. Deze nieuwe voetgangerszone vereist de aanpassing van de buslijnen 29, 38, 46, 47, 48, 63, 66, 71, 86, 88, 95 en de Noctislijnen.

Gewijzigde busroutes

Tussen De Brouckère en Centraal Station volgen de bussen de huidige lus in de omgekeerde richting. De aankomsthaltes aan De Brouckère bevinden zich ter hoogte van het De Brouckèreplein (huidige halte Anspach-De Brouckère) en van de Zwarte Lievevrouwstraat (Parking 58). De instaphalte richting Hof-ten-Berg bevindt zich in de Bisschopsstraat, tegenover het huidige eindpunt.

Het eindpunt van de bussen in het stadscentrum bevindt zich aan het Centraal Station. Het gedeelte Centraal Station – De Brouckère blijft bediend door buslijnen 29, 66 en 71, en door metrolijnen 1 en 5.

Richting stadscentrum blijven de bussen hun gebruikelijke reisweg volgen tot de halte Washuis. Ze worden vervolgens omgeleid naar het station Anneessens, waar hun nieuwe eindpunt zich bevindt. Richting Moortebeek bedienen de bussen het station Lemonnier om vervolgens aan te sluiten op de gebruikelijke reisweg vanaf de Anderlechtsepoort. De haltes Beurs en De Brouckère blijven bediend door buslijn 86 en door tramlijnen 3 en 4 (32 's avonds).

Richting stadscentrum worden de bussen vanaf de halte IJzer omgeleid naar het eindpunt "De Brouckère" dat zich voortaan in de Adolphe Maxlaan bevindt. Richting Vilvoorde bedienen ze eerst Rogier om vervolgens hun gebruikelijke reisweg te volgen vanaf IJzer. De halte Begijnhof wordt niet langer bediend.

Richting stadscentrum blijft de reisweg ongewijzigd tot de huidige halte Plattesteen. Vervolgens maken de bussen rechtsomkeert om aan te komen aan hun nieuwe eindpunt "Grote Markt", dat zich aan de huidige halte Brussels Parlement bevindt. Richting Ukkel Stalle rijden de bussen rechtstreeks naar de Grote Zavel en volgen ze vanaf de Kapellemarkt opnieuw hun gebruikelijke reisweg. De halte César De Paepe blijft bediend door bus 86.

In het stadscentrum bevindt het eindpunt zich aan het Centraal Station. Het gedeelte Centraal Station – De Brouckère blijft bediend door buslijnen 29, 66 en 71 en door metrolijnen 1 en 5.

Tussen De Brouckère en Centraal Station volgen de bussen de huidige lus in de omgekeerde richting. De aankomsthaltes aan De Brouckère bevinden zich ter hoogte van het De Brouckèreplein (huidige halte Anspach-De Brouckère) en van de Zwarte Lievevrouwstraat (Parking 58). De instaphalte richting Tol bevindt zich in de Bisschopsstraat, tegenover het huidige eindpunt van buslijnen 29 en 63.

Tussen De Brouckère en Centraal Station volgen de bussen de huidige lus in de omgekeerde richting. De aankomsthalte aan De Brouckère bevindt zich ter hoogte van het De Brouckèreplein (huidige halte Anspach-De Brouckère). De instaphalte richting Delta bevindt zich in de Bisschopsstraat, tegenover het huidige eindpunt van buslijnen 29 en 63.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Beurs. De bussen worden vervolgens omgeleid via station Anneessens, het César De Paepe-ziekenhuis en de Koninklijke Bibliotheek van België naar hun nieuwe eindpunt aan het Centraal Station. Richting Machtens bedienen de bussen De Brouckère alvorens hun gebruikelijke reisweg te volgen vanaf de halte Beurs.

Richting stadscentrum worden de bussen vanaf de halte IJzer omgeleid naar het eindpunt "De Brouckère" dat zich voortaan in de Adolphe Maxlaan bevindt. Richting Heizel bedienen ze Rogier en sluiten vervolgens aan op hun gebruikelijke reisweg vanaf IJzer. De halte Begijnhof wordt niet langer bediend.

Richting stadscentrum blijft de reisweg onveranderd tot de huidige halte Plattesteen. De bussen maken vervolgens rechtsomkeert om aan te komen aan hun nieuwe eindpunt "Grote Markt", dat zich aan de huidige halte Brussels Parlement bevindt. Richting Wiener rijden de bussen rechtstreeks naar de Grote Zavel vanwaar ze hun gebruikelijke reisweg hernemen.

Noctis

Voortaan bevindt het eindpunt van alle Noctis-buslijnen zich aan het Centraal Station.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Park. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station. Richting Begraafplaats van Brussel bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Park. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station. Richting Kraainem bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Kleine Zavel. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station via het Koningsplein. Richting Trammuseum bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Kleine Zavel. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station via het Koningsplein. Richting Wiener bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Kleine Zavel. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station via het Koningsplein. Richting Herrmann-Debroux bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Kleine Zavel. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station via het Koningsplein. Richting Fort-Jaco bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Koning. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station. Richting Ukkel Kalevoet bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Grote Zavel. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station via het Koningsplein. Richting Stalle (P) bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs en Anneessens, waarna ze vanaf de halte César De Paepe aansluiten op hun huidige reisweg.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Albert I. Nadien worden ze omgeleid via de reisweg van buslijn 46. Na de halte Washuis bedienen de bussen achtereenvolgens Anneessens, César De Paepe, Grote Zavel, Koning en het eindpunt Centraal Station. Richting Westland Shopping bedienen de bussen de haltes De Brouckère, Beurs, Anneessens, Lemonnier en rijden ze vervolgens via de Anderlechtsepoort en de Bergensesteenweg naar Albert I, vanwaar ze hun gebruikelijke reisweg voortzetten.

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Beurs (Antoine Dansaertstraat). Nadien bedienen ze achtereenvolgens Anneessens, César De Paepe, Grote Zavel, Koning en het eindpunt Centraal Station. Richting Berchem Station bedienen de bussen de halte De Brouckère en hernemen ze hun gebruikelijke reisweg vanaf de halte Beurs (Antoine Dansaertstraat).

Richting stadscentrum volgen de bussen hun gebruikelijke reisweg tot de halte Rogier. Nadien worden ze omgeleid naar het Centraal Station via de Pachecolaan. Richting Heizel bedienen de bussen de halte De Brouckère en hernemen ze hun gebruikelijke reisweg vanaf de halte IJzer.

Wijzigingen per 31 augustus 2015

Om het eindpunt Roodebeek te ontlasten zullen tijdens de spitsuren de extra ritten op lijn 42 tussen Trammuseum en Roodebeek doorgetrokken worden tot de halte Marcel Thiry. Richting Trammuseum blijft Roodbeek de vertrekhalte van deze versterkingsritten.

De wijken van de Elzeboomlaan in Ukkel worden opnieuw bediend door bus 48. Door deze verkeerswijziging kan bus 48 niet langer naar het eindpunt aan het station Ukkel Stalle rijden. Om de verbinding met de wijk te behouden krijgen de bussen een nieuwe reisweg: tussen de haltes Decroly en Victor Allard worden ze omgeleid via de Dokter Decrolylaan, de Elzeboomlaan en de Victor Allardstraat (zoals de reisweg was tot september 2014). Na het bedienen van de halte Victor Allard rijden de bussen meteen door tot Decroly (in de Globelaan), waar ze hun nieuwe eindpunt hebben. De halte de Haveskercke en het eindpunt Ukkel Stalle worden van dan af niet meer bediend. Het station Ukkel Stalle blijft te voet bereikbaar vanaf de halte Victor Allard.

Om het UZ Brussel beter te bedienen stopt buslijn 53 voortaan ook in beide richtingen aan het eindpunt van lijnen 13, 14 en 15. Alle overige haltes blijven eveneens bediend.

Om Thurn en Taxis, de Havenlaan en het Militair Hospitaal overdag beter te bedienen, rijdt buslijn 57 voortaan van maandag tot vrijdag van 6 tot 20 uur, tijdens de ochtendspits om de 8 minuten, tijdens de avondspits om de 10 minuten en tijdens de daluren om de 20 minuten.

Buslijn 84 is populair tussen de haltes Berchem Station en Beekkant. De gelede bussen die tijdens de spitsuren ingezet worden zijn daar het bewijs van. Gedurende de rest van de dag is het gebrek aan plaats echter merkbaar op dit gedeelte van de lijn. Vanaf maandag 31 augustus wordt buslijn 87 verlengd tot metrostation Beekkant. Zo rijden er de hele dag door gelede bussen, die meer plaats bieden, en is er een betere frequentie tussen de haltes Berchem Station en Beekkant. Door deze verlenging wordt buslijn 84 beperkt tot Berchem Station.

Frequentieverhogingen metro

Lijn Dagdeel Oude frequentie Nieuwe frequentie
2, 6 Zaterdag na 9:00 6x/uur 8x/uur

Frequentieverhogingen tram

Lijn Dagdeel Oude frequentie Nieuwe frequentie
55 Zondagochtend 4x/uur 5x/uur
81 Zaterdagochtend 3x/uur 4x/uur
82 Daluren 6x/uur 8x/uur

Frequentieverhogingen bus

Lijn Dagdeel Oude frequentie Nieuwe frequentie
21 Zaterdagochtend 1-2x/uur 3x/uur
29, 63 's Avonds 3x/uur 4x/uur
29, 63 Zondag 3x/uur 4x/uur
49 Woensdagmiddag 7x/uur 10x/uur
N05, N08, N09 Gehele dienstregeling 2x/uur 3x/uur

Verlenging spitsuren

De spitsuren worden verlengd op lijnen 2, 6, 50 en 57 (beide spitsen), op buslijnen 47, 59 en 64 (ochtendspits) en op de metrolijnen 1 en 5 (avondspits).