Trier Hbf

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Trein blauw.svg
Station Trier Hbf
Plaats Trier
Land Duitsland
Verkorting STR
Vervoerder(s) CFL, DB Regio NRW,
DB Regio Südwest, SNCF

Trier Hbf is een station in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz. Het ligt aan het einde van de Moselstrecke uit Koblenz en is het beginpunt van de Obermoselstrecke naar Thionville. Bij de Moselstrecke takt enige kilometers voor Trier de Eifelstrecke uit Köln aan, bij de Obermoselstrecke takken zeven kilometer buiten Trier de Saarstrecke naar Saarbrücken en de Trierer Weststrecke naar Luxemburg af. De Moselbahn naar Bullay en de Hochwaldbahn naar Türkismühle die in het verleden op dit station begonnen zijn gesloten.

Trein

In de dienstregeling 2020 stoppen de volgende treinen op station Trier Hbf:

Lijn Traject Vervoerder Freq. Opmerkingen
RB22 Gerolstein - Bitburg-Erdorf - Trier Hbf DB Regio NRW 1x/uur In Gerolstein gekoppeld aan de RE 22.
RE12 Köln Messe/Deutz - Euskirchen - Gerolstein - Trier Hbf DB Regio NRW 3x/dag

Let op: Dit overzicht bevat alleen informatie over regionale treindiensten en is buiten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen mogelijk niet volledig.

Bus

Bij het station is een bushalte voor enkele internationale buslijnen:

NB in de onderstaande tabel staan alleen de internationale bussen naar Nederland en/of België. De lijst is mogelijk niet volledig.

Route
N36 Bratislava - Wien - München - Augsburg - Stuttgart Flughafen - Kornwestheim - Heilbronn - Heidelberg - Mannheim - Kaiserslautern - Trier - Luxembourg - Brussel - Antwerpen Langeafstandsbus Blaguss Slovakia i.o.v. FlixBus Gebied.svg
Gebied.svg Gebied2.svg = concessie(s)

Historische dienstregeling