Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken
k
geen bewerkingssamenvatting
De dienstregeling 2010 van de [[Concessie Arnhem Nijmegen (2010-2012)|regio Arnhem/Nijmegen]] van [[Novio]] liep van 13 december 2009 ([[Dienstregeling concessie KAN Noord 2009|Noord]]/[[Dienstregeling concessie KAN Zuid 2009|Zuid]]) t/m [[Dienstregeling concessie Arnhem - Nijmegen 2011|11 december 2010]].
Het gebied van de concessie Arnhem - Nijmegen omvatte de steden stadslijnen in Arnhem en Nijmegen en de om deze steden geconcentreerde streeklijnen. Het gebied grensde onder meer aan Duitsland, de concessie Oost-Brabant, de concessie Noord- en Midden Limburg, de concessie Rivierenland, de concessie Veluwe en de concessie Achterhoek.
Op 13 december 2009 ging de nieuwe concessie van start. Vervoerder [[Novio]] verzorgde voortaan in de hele Stadsregio Arnhem Nijmegen het vervoer onder de nieuwe merknaam [[Breng]]. Voorheen verzorgde Novio alleen de stadsdienst Nijmegen. Novio nam van [[Connexxion]] nam de stadsdienst Arnhem en de streeklijnen rond Arnhem voor zijn rekening terwijl over en van [[Hermes]] de streeklijnen rond Nijmegen exploiteerde. Novio bracht twee dienstregelingboekjes uit: een voor de regio Arnhem en een voor de regio Nijmegen.
Hierbij vonden ook wat wijzigingen in de dienstregeling plaats. Tevens kwamen grotendeels nieuwe bussen te rijden. De trolleybussen in Arnhem werden vernieuwd en in Nijmegen gingen nieuwe bussen op aardgas rijden. Gedurende het jaar werd de dienstregeling op verschillende tijdstippen lichtelijk gewijzigd op enkele lijnen. De grootste wijzigingen vonden plaats op 29 augustus 2010 toen de nieuwe RijnWaalSprinter, een snelle busverbinding van Arnhem naar Huissen, Bemmel, P+R Ressen en Nijmegen naar Heyendaal, ging rijden.
Naast Novio reden ook enkele andere vervoerders uit andere concessies of Duitsland met lijnen in het gebied van de Stadsregio. Het ging hier om [[Arriva]], [[Veolia Transport]], [[Syntus]], [[NIAG ]] en [[Look Busreisen]].
== Lijnennet ==
4.558
bewerkingen

Navigatiemenu