Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 9 Arnhem, De Laar West - Geitenkamp

8 bytes toegevoegd, 21 april
k
Robot: automatisch tekst vervangen (-Concessie KAN Noord 1992/1993 +Dienstregeling Regio Arnhem 1992/1993)
Lijn 9 is ontstaan op [[GVA Dienstregeling 1984/1985|6 juni 1984]]. Er reden toen voor het eerst trolleybussen naar De Laar West. Tot en met 5 juni 1984 werd het traject naar De Laar West bediend door [[Lijn 9 Arnhem, De Laar West - Velperplein|lijn 9]]. Het traject naar de Geitenkamp werd bediend door [[Lijn 2 Arnhem, Hoogkamp - Geitenkamp|lijn 2]].
Oorspronkelijk reed lijn 9 in de spits achtmaal per uur en in het doordeweekse dal zesmaal per uur. In vakantieperiodes werd de hele dag door zesmaal per uur gereden, net als op zaterdagen. Op zaterdagen in de vakantie werd 's ochtends een tijdje viermaal per uur gereden; ook 's avonds en op zondag werd viermaal per uur gereden. Eind jaren '80 waren de frequenties iets teruggelopen: in de vakantieperiodes werd in het dal vijfmaal per uur gereden, 's avonds drie- tot viermaal per uur en op zaterdag altijd vier- tot zesmaal per uur. Met ingang van [[Concessie KAN Noord Dienstregeling Regio Arnhem 1992/1993|31 mei 1992]] werd op zaterdagmiddagen buiten de vakantieperiodes zelfs achtmaal per uur gereden.
Op [[Oostnet Dienstregeling Regio Arnhem 1997/1998|1 juni 1997]] was de situatie weer gewijzigd. In de ochtendspits werd nu elke acht minuten gereden, maar van De Laar West richting centraal station (en soms Geitenkamp) werd zelfs elke vier minuten gereden. In de middagspits werd elke zeven minuten gereden. In enkele vakantieperiodes en tijdens de zomerdienstregeling werd elke tien minuten gereden in de spits, maar buiten de schoolvakanties werd er in de ochtendspits elke vijf minuten van De Laar West naar het station (en soms de Geitenkamp) gereden. Tijdens de zomerdienstregeling werd in het doordeweekse dal en op zaterdag overdag nog maar viermaal per uur gereden.
78.445
bewerkingen

Navigatiemenu