Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken
k
geen bewerkingssamenvatting
== Geschiedenis ==
Op 22 september 1986 werd de lus door de Indische Buurt gewijzigd: komende vanaf het [[Amsterdam Centraal|Centraal Station]] ging lijn 22 vanaf de Insulindeweg via Molukkenstraat naar de Zeeburgerdijk rijden om vervolgens een lus via Flevoweg, Insulindeweg, Soembawastraat en Kramatweg naar de Zeeburgerdijk te rijden. In 1991 verdween deze lus en werd de lijn vanaf de Molukkenstraat verlegd via de Zeeburgerdijk naar de toenmalige IJburglaan (tegenwoordig de Th.K. van Lohuizenlaan).
 
Op 23 september 1991 kwam de lusroute door de Indische Buurt te vervallen en werd voortaan als eindpuntlijn gereden.
Op [[Dienstregeling concessie Stadsvervoer Amsterdam 2012|1 januari 2012]] werd de frequentie op meerdere punten verbeterd. Van maandag tot en met zaterdag overdag ging deze lijn voortaan elke 7,5 minuten rijden in plaats van elke 10 minuten en op zondag overdag ging deze lijn voortaan elke 10 minuten rijden in plaats van elk kwartier.
Op [[Dienstregeling concessie Stadsvervoer Amsterdam 2013|9 december 2012]] werd de route in Amsterdam-Oost [[Lijn 22 Amsterdam, Spaarndammerbuurt - Muiderpoortstation|omgedraaid]]. Komende vanaf Kattenburg ging de lijn voortaan eerst door de Indische Buurt rijden en vervolgens pas naar station [[Amsterdam Muiderpoort|Muiderpoort]]. Hiermee kregen de bewoners rondom Het Funen weer een rechtstreekse busverbinding met het Centraal Station en werd tevens de drukte op de kruising Linnaeusstraat/Wijttenbachstraat verminderd. De dienstregeling bleef ongewijzigd.
3.601
bewerkingen

Navigatiemenu