Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2025

3.230 bytes toegevoegd, 8 februari
geen bewerkingssamenvatting
* De eerste Sprinter van Zwolle naar Utrecht op doordeweekse dagen start voortaan consequent te Zwolle en niet meer te [[Harderwijk]] of Amersfoort Centraal. In omgekeerde richting rijdt de eerste Sprinter vanaf Amersfoort Centraal naar Zwolle een halfuur eerder.
* Tijdens de spits gaan, onder voorbehoud van financiële compensatie voor een pakket maatregelen ten behoeve van onderhoudsveiligheid, van maandag tot en met donderdag de spits-Sprinters weer rijden. In de ochtendspits rijden drie Sprinters van Harderwijk naar Amersfoort en in de middagspits rijden drie ritten in omgekeerde richting.
* De kwartierdiensten aan Intercity's tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal / Den Haag Centraal starten op vrijdag 's ochtends al op in plaats van in de loop van de middag. Op zaterdagochtend starten de kwartierdiensten een uur eerder op en op zondagochtend een kwartier eerder.
* Van maandag tot en met donderdag rijdt de kwartierdienst aan Intercity's van Rotterdam Centraal richting Utrecht Centraal een kwartier langer door. Alle dagen van de week rijdt de kwartierdienst in omgekeerde richting juist een kwartier korter.
== Wijzigingen Enschede - Deventer - Randstad ==
* Als gevolg van de tienminutendienst tussen Arnhem Centraal, Utrecht Centraal en Schiphol Airport rijden sommige Sprinters van maandag tot en met donderdag een ander traject dan van vrijdag tot en met zondag. Van maandag tot en met donderdag overdag rijden de Sprinters tussen [['s-Hertogenbosch]], Utrecht Centraal en Leiden Centraal en tussen [[Tiel]], Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. Van vrijdag tot en met zondag overdag rijden juist de Sprinters tussen 's-Hertogenbosch, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal enerzijds en tussen Tiel, Utrecht Centraal en Leiden Centraal anderzijds.
* Op vrijdag rijdt vanaf de start van de dienstregeling een kwartierdienst aan Sprinters tussen [[Geldermalsen]] en Utrecht Centraal.
* De laatste Sprinter van Utrecht Centraal naar Amersfoort Centraal rijdt van maandag tot en met vrijdag voortaan een halfuur later dan voorheen.
* De Sprinter tussen Utrecht Centraal en [[Baarn]] rijdt weer zeven dag per week tot circa 22:00 elke halfuur.
* Tussen Utrecht Centraal en Hilversum worden op zaterdagochtend twee Sprinters per richting toegevoegd. Hierdoor rijdt er op zaterdagochtend vanaf circa 5:30 een halfuurdienst.
* Op vrijdag- en zaterdagavond rijdt de laatste Sprinter van Almere Centrum naar Utrecht Centraal een uur later.
* De Sprinter tussen Utrecht Centraal, Hilversum en [[Hoofddorp]] rijdt weer van vrijdag, zaterdag en zondag. Hierdoor rijdt op dit traject weer een kwartierdienst. De halfuurdienst duurt tot circa 20:00 van maandag tot en met vrijdag en op zaterdag- en zondagavond een halfuur langer. Op zaterdagochtend rijdt de Sprinter vanaf circa 9:00 en op zondag start de Sprinter om circa 10:00.
* De Sprinter tussen Utrecht Centraal en [[Utrecht Maliebaan]] (Spoorwegmuseum) stopt voortaan ook te [[Utrecht Overvecht]].
* De Sprinter tussen [[Amersfoort Vathorst]], Amersfoort Centraal en Amsterdam Centraal rijdt niet meer door naar [[Hoofddorp]]. Hier komt de [[Airport Sprinter]] te rijden.
* Van zondag tot en met donderdag rijdt de Sprinter tussen Amsterdam Centraal en Amersfoort Centraal tot 22:00 in plaats van 20:00 door naar Amersfoort Vathorst. Op vrijdag en zaterdag rijdt deze treinserie tot 00:00 door.
* Op werkdagen en op zondag rijdt de eerste rit tussen Amersfoort Vathorst en Amsterdam Centraal niet meer tussen Amersfoort Vathorst en Amersfoort Centraal.
* Op werkdagen rijdt de eerste Sprinter tussen [[Rhenen]] en Utrecht Centraal een kwartier later. De eerste Sprinter tussen Utrecht Centraal en [[Breukelen]] rijdt juist tien minuten eerder en start/eindigt ook op dat station.
* 's Avonds laat rijdt er een extra Sprinter van Breukelen naar Utrecht Centraal. De laatste Sprinter van Rhenen naar Breukelen rijdt niet meer door naar Den Helder. Te Breukelen moet overgestapt worden op een vervangende Sprinter.
* Aan het eind van de ochtendspits voegt NS drie ritten van Utrecht Centraal naar [[Driebergen-Zeist]] toe. In omgekeerde richting worden aan het eind van de ochtendspits twee Sprinters van Driebergen-Zeist naar Amsterdam Centraal toegevoegd en nog één Sprinter van Driebergen-Zeist naar Utrecht Centraal.
* In de middagspits rijdt de eerste Sprinter vanaf Amsterdam Centraal naar Utrecht Centraal een uur eerder. Bovendien rijdt de Sprinter aan het eind van de avondspits een halfuur langer door. Vanaf Utrecht Centraal rijdt de Sprinter naar Amsterdam Centraal aan het eind van de avondspits een halfuur langer door.
{{bron|bronvermelding=<references/>}}
[[Categorie:Dienstregeling naar jaar]]
29.320
bewerkingen

Navigatiemenu