Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling 2025

938 bytes toegevoegd, 8 februari
geen bewerkingssamenvatting
* Het is, omdat nog niet al het benodigde materieel is ingestroomd en vanwege de snelheidsbeperkingen op de HSL, nog niet mogelijk om de [[Intercity|Intercity's]] vanuit [[Groningen]] en [[Leeuwarden]] over de HSL te laten rijden. In plaats daarvan rijdt tijdelijk een Intercity tussen [[Amersfoort Schothorst]], [[Amersfoort Centraal]], [[Hilversum]], [[Duivendrecht]], Amsterdam Zuid, Schiphol Airport, Rotterdam Centraal en [[Breda]].
== Wijzigingen NoordGroningen / Leeuwarden -Nederland Zwolle - Randstad ==
De integratie van de HSL in het landelijke spoorwegnet heeft diverse gevolgen voor de Intercity's van/naar Noord-Nederland.
* De Intercity's tussen Groningen / Leeuwarden, Schiphol Airport en [[Den Haag Centraal]] rijden niet meer tussen Schiphol Airport en Den Haag Centraal. Uiteindelijk gaan deze Intercity's over de HSL doorrijden naar Rotterdam Centraal en Breda.
* Aan het eind van de avondspits rijdt een extra Sprinter van Assen naar Groningen.
* Wanneer de Sprinters tussen Leeuwarden en Zwolle een uurdienst rijden, komen de Sprinters in het andere halfuur te rijden.
* De eerste Intercity van Zwolle naar Utrecht Centraal rijdt een uur eerder. Deze Intercity rijdt door naar Den Haag Centraal. In de nacht van vrijdag op zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag rijdt de laatste Intercity tussen Leeuwarden en Utrecht Centraal voortaan door naar Den Haag Centraal.
* De eerste Sprinter van Zwolle naar Utrecht op doordeweekse dagen start voortaan consequent te Zwolle en niet meer te [[Harderwijk]] of Amersfoort Centraal. In omgekeerde richting rijdt de eerste Sprinter vanaf Amersfoort Centraal naar Zwolle een halfuur eerder.
* Tijdens de spits gaan, onder voorbehoud van financiële compensatie voor een pakket maatregelen ten behoeve van onderhoudsveiligheid, van maandag tot en met donderdag de spits-Sprinters weer rijden. In de ochtendspits rijden drie Sprinters van Harderwijk naar Amersfoort en in de middagspits rijden drie ritten in omgekeerde richting.
== Wijzigingen Enschede - Deventer - Randstad ==
* Er rijdt tweemaal per uur een Intercity tussen [[Enschede]], [[Hengelo]], [[Almelo]], [[Deventer]], [[Apeldoorn]], Amersfoort Centraal, Utrecht Centraal, Gouda en Den Haag Centraal. 's Avonds laat heeft deze treinserie Rotterdam Centraal in plaats van Den Haag Centraal als eindbestemming.
* De Intercity tussen Amsterdam Centraal, Hilversum en Amersfoort rijdt in de brede spitsen tweemaal per uur door naar Apeldoorn en Deventer. Tussen de spitsen wordt eenmaal per twee uur doorgereden.
* In de nacht van vrijdag op zaterdag en de nacht van zaterdag op zondag rijdt een toegevoegde Sprinter van Apeldoorn naar Almelo. Vanaf Almelo rijdt deze Sprinter door als Intercity naar Hengelo en Enschede.
* Op doordeweekse dagen rijdt de laatste doorgaande Sprinter tussen Apeldoorn en Almelo een halfuur eerder.
 
 
29.320
bewerkingen

Navigatiemenu