Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling concessie Limburg 2024

4 bytes verwijderd, 6 februari
geen bewerkingssamenvatting
=== Trein ===
* [[Treinserie 18900 (2024)|Lijn RE18 (Maastricht - Aachen Hbf)]]: In voorbereiding op de geplande verlenging van Maastricht naar Liège in de loop van 2024, wordt het basispatroon van deze treinserie een half uur omgeklapt, waarbij de tijden van de treinen die de gehele week rijden en van de extra treinen die niet in de avonduren en op zondagochtend rijden een half uur verschuiven. Vooralsnog vervalt de bediening van Maastricht Randwyck door deze treinserie, en bij de verlenging naar Liège zal die ook maar 1x/uur terugkeren; wel wordt voortaan 2x/uur naar Aachen Hbf gereden, inclusief stops in Landgraaf en Eygelshoven Markt. Eén rit op woensdagmiddag/-avond en twee ritten op vrijdagmiddag/-avond richting Maastricht slaan station Eygelshoven Markt over. N.B. In verband met een tekort aan materieel door testritten voor de verlenging naar Liège, wordt in de praktijk eerste instantie een [[Dienstregeling concessie Limburg 2024#Ingeperkte treindienstregeling|ingeperkte treindienstregeling]] gereden waarbij het traject tussen Maastricht en Heerlen alleen wordt bediend door lijn [[Treinserie 32000 (2024)|RS18]] en extra snelbussen.
----
== Afwijkingen ten opzichte van de gepubliceerde dienstregeling ==
=== Ingeperkte treindienstregeling ===
In verband met een tekort aan materieel, veroorzaakt door testritten voor de geplande verlenging van de RE18 van Maastricht naar Liège, geldt vanaf 11 december 2023 (één dag na de start van de nieuwe dienstregeling!) t/m minstens 29 januari 4 februari 2024 een aangepaste treindienstregeling in Zuid-Limburg.
* Trein [[Treinserie 18900 (2024)|RE18]] (Maastricht - Heerlen - Aachen Hbf) rijdt alleen tussen Heerlen en Aachen Hbf. Tussen Maastricht, Valkenburg en Heerlen rijden extra snelbussen in een frequentie van 2x/uur. In de late avond en op zondagochtend wordt de frequentie van deze bussen verlaagd naar 1x/uur. De bussen stoppen niet in Meerssen.
ap_users
15.708
bewerkingen

Navigatiemenu