Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Karlsruhe Hbf

13 bytes verwijderd, 13 januari
Tekst vereenvoudigen
|vervoerders=[[AVG]]<br/>[[DB Fernverkehr]]<br/>[[DB Regio Südwest]]<br/>DB Regio Baden-W<br/>[[FlixTrain]]<br/>[[NS International]]
}}
Station [[Karlsruhe Hbf]], gelegen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, wordt vanuit Nederland bediend door de [[ICE International]]. Het station ligt sinds 1913 relatief ver verwijderd van het centrum, in dat jaar werd het station een kilometer naar het zuiden verschoven omdat het oude tracé een hindernis voor de steeds groter wordende groeiende stad werd.
In de regio Karlsruhe is een groot deel van het regionale treinverkeer overgenomen door meersysteemtrams. Deze trams kunnen zowel op het tramnet van Karlsruhe als op geëlektrificeerde spoorlijnen rijden. Veel regionale bestemmingen hebben daardoor een rechtstreekse tramverbinding met het centrum van Karlsruhe. Deze trams stoppen op het plein voor het stationsgebouw en rijden vervolgens 200 meter ten westen van het Hauptbahnhof bij het Albtalbahnhof het spoorwegnet op. Ook bij het station in de voorstad Durlach is een koppeling tussen het tramnet en het spoorwegnet aanwezig.
ap_users
3.172
bewerkingen

Navigatiemenu