Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

München Hbf

32 bytes verwijderd, 11 januari
k
geen bewerkingssamenvatting
Station München Hbf is het centrale station van de Duitse stad. Op dit station komen naast de U-Bahn en S-Bahn lijnen, treinen van het Fernverkehr en het regionale verkeer samen. Bovendien vertrekken er vanaf dit station diverse internationale treinen.
Tot en met december 2016 werd het Het station wordt vanuit Nederland bediend door de treinserie [[Treinserie 400 420 (20162023)|400420]].
{{HistBedienBiLink}}
== Het station ==
[[München Hbf]] is bovengronds een kopstation met in totaal 32 perronsporen die verspreid zijn over drie gedeelten:
* De sporen 5 tot en met 10 die ten zuiden van de centrale hal liggen worden ook wel het Holzkirchener Bahnhof genoemd. Vanaf deze perrons vertrekken de regionale treinen richting Kufstein, Holzkirchen en Mühldorf. Dit deel van het station ligt op ongeveer 3 tot 4 minuten lopen van de centrale hal. Voor een overstap naar sporen 27 t/m 36 dient rekening worden gehouden met een looptijd van ongeveer 10 minuten.
* De sporen 11 tot en met 26 zijn direct toegankelijk vanuit de centrale hal. Hier vertrekken voornamelijk de treinen uit het Fernverkehr, maar ook regionale treinen naar Regensburg, Passau, Salzburg en Nürnberg.
* De sporen 27 tot en met 36 die ten noorden van de centrale hal liggen worden ook wel het Starnberger Flügelbahnhof genoemd. Vanaf deze perrons vertrekken de regionale treinen richting Lindau, Memmingen, Garmisch-Partenkirchen en Kochel. Ook vertrekken hier de BRB treinen richting Holzkirchen en enkele ritten van de [[S2 (München)|S2]] in de richting van Altomünster. Dit deel van het station ligt op een loopafstand van ongeveer 2 tot 3 minuten. Voor een overstap naar sporen 1 t/m 10 dient rekening worden gehouden met een looptijd van ongeveer 10 minuten.
Daarnaast ligt er onder het station nog een tunnel waarin veel winkels zitten. Vanuit deze tunnel zijn de perrons van de S-bahn en de U-Bahn te bereiken. De perrons zijn in 2 tot 4 minuten lopen (afhankelijk van looproute) te bereiken vanuit de centrale hal. Let op, wegens werkzaamheden aan de centrale stationshal is de looptijd vanaf de U-Bahn momenteel langer dan normaal.
ap_users
3.172
bewerkingen

Navigatiemenu