Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 4 Tilburg, Centraal Station - Reeshof

94 bytes verwijderd, 7 januari
Geschiedenis
Op [[Dienstregeling concessie Oost-Brabant 2017|11 december 2016]] werd de stadsdienst Tilburg overhoop gehaald, waardoor nieuwe routes en lijnen geïntroduceerd werden. In de spitsuren werd de frequentie teruggebracht naar een kwartierdienst en tijdens de vakantieperioden werd deze nog verder verlaagd naar een halfuursdienst. Op de vervallen tijdstippen kunnen reizigers tussen Reeshof en het station gebruik maken van de nieuwe lijn 3, waardoor nog steeds even vaak van/naar Reeshof gereisd kon worden; enerzijds via Witbrant als lijn 4 en anderzijds via Wandelbos als lijn 3.
Op [[Dienstregeling concessie Oost-Brabant 2022|9 januari 2022]] werd de frequentie op zaterdag verlaagd van 4x/uur naar 2x per /uur, omdat een kwartierdienst niet in overeenstemming was met het passagiersaanbod en ook ging de helft van de ritten in de daluren (circa 10:00 - 14:00) via Koolhoven rijden, omdat [[Lijn 3 Tilburg, Centraal Station - Koolhoven|lijn 3]] op die tijdstippen werd opgeheven. Tenslotte werd de halte Zierikzeestraat in Koolhoven hernoemd tot Zuilichemstraat.
Op [[Dienstregeling concessie Oost-Brabant 2022|5 september 2022]] werd de frequentie doordeweeks overdag verlaagd van 4x/uur en 2x/uur met uitzondering van twee verdichtingsritten van Reeshof naar Tilburg Centraal Station in de ochtendspits. Hierdoor kwam de routevariant via Amarant te vervallen die in de spitsuren 2x/uur werd bediend. Tevens ging de ritten in de daluren niet langer via Koolhoven rijden aangezien [[Lijn 3 Tilburg, Centraal Station - Koolhoven|lijn 3]] weer in de daluren ging rijden.
139.580
bewerkingen

Navigatiemenu