Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Dienstregeling verkeersverbond VRR 2023

Geen verandering in de grootte, 24 jul 2023 07:15
Dienstregeling 2023 Ruhrbahn
Deze lijn gaat niet langer tussen Mülheim Stadtmitte en het Rhein-Ruhr-Zentrum rijden maar gaat voortaan naar [[Lijn NE9 Essen Abzweig Aktienstraße - Duisburg Hauptbahnhof Osteingang|Essen Abzweig Aktienstraße]] rijden waarmee een gedeelte van lijn NE4 wordt overgenomen. Het traject naar het Rhein-Ruhr-Zentrum wordt overgenomen door lijn NE5 die voortaan via Holthausen gaat rijden. Enkele haltes van de NE9 die niet langer bediend worden, worden voortaan door lijn T4 bediend. Tevens wordt het traject tussen Duisburg Hauptbahnhof en Mülheim Stadtmitte gewijzigd. Ter compensatie voor het vervallen van lijn NE2 wordt een uitgebreide route door Speldorf gereden. In Duisburg komt de uitgebreide route door Neudorf juist te vervallen.
* [[Lijn NE10 Mülheim Lindenhof - Oberhausen Sterkrade Bahnhof]]
Deze lijn blijft in hoofdlijnen dezelfde route rijden, echter wordt de route op drie punten gewijzigd. De bediening van de halte Goetheplatz kwam komt te vervallen en in Broich en Saarn wordt de route fors gewijzigd. Voortaan wordt in [[Lijn NE10 Mülheim Kiefernstraße - Oberhausen Sterkrade Bahnhof|Saarn]] een grote lusroute gereden en in Broich wordt een gedeelte van de route van de lijnen NE2 en T8 overgenomen. De vervallen route in Broich van lijn NE10 wordt voortaan door T8 bediend.
* [[Lijn NE12 Mülheim Kaiserplatz - Oberhausen Neumarkt]]
Deze lijn gaat voortaan als [[Lijn NE12 Mülheim Stadtmitte - Oberhausen Sterkrade Bahnhof|bus]] in plaats van tram rijden. Voortaan wordt op vrijdag- en zaterdagnacht de gehele route gereden. Tevens wordt richting Mülheim de route verlegd via de halte Dieter-aus-dem-Siepen-Platz en komt een enkele korte vroege rit te vervallen.
140.523
bewerkingen

Navigatiemenu