Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 15 Brugge Station - Sint-Andries De Prange

299 bytes toegevoegd, 6 jul 2023 21:57
geen bewerkingssamenvatting
{{LijnInfoVLijnInfo
|buitenland=ja
|land=België
|frequentie_avond=3x/uur (tot 20:40 uur)
}}
'''Lijn 15''' rijdt reed van het Centrum via station [[Brugge]] en Sint-Andries naar De Prange.
=== Dienstregeling ===
* De ritten richting Sint-Andries beginnen begonnen in het Centrum, maar de ritten vanuit Sint-Andries eindigen eindigden bij het Station.* Op zaterdag en zondag rijden reden de ritten niet via de Stokersstraat, maar via de Gistfabriek.* Op zondag wordt werd tot 13:00 uur één keer per uur gereden.
== Route ==
Vanaf een onbekend moment gingen de bussen in het weekend bij de Gistfabriek een omleidingsroute rijden; vanaf [[Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2021|1 september 2021]] werd deze omleiding op zaterdag en zondag omgezet in de definitieve route.
Vanaf Op [[Dienstregeling entiteit West-Vlaanderen 2023#Wijzigingen per 1 juli 2023|1 juli 2023]] vervalt werd de tweede fase van het 'Nieuwe net' uitgerold bij [[De Lijn]]. Op deze datum werd de stadsdienst van Brugge geherstructureerd. Alle bestaande stadslijnen werden opgeheven en werden daarbij vervangen door 6 nieuwe stadslijnen en enkele streeklijnen met een aangepaste route. Deze lijn. Reizigers werd toen opgeheven en reizigers kunnen sindsdien gebruik maken van lijn 5.
ap_users
17.250
bewerkingen

Navigatiemenu