Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 94 Sneek Station - Leeuwarden Station

508 bytes toegevoegd, 20 apr 2023 20:55
geen bewerkingssamenvatting
Op [[Dienstregeling concessie Zuidwest-Fryslân 2006|1 januari 2006]] verdween de naam [[NoordNed]] uit het openbaar vervoer in Friesland en ging de exploitatie verder onder de vlag van [[Arriva]].
Op [[Dienstregeling concessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog 2007|10 december 2006]] werden de bestaande concessies [[Concessie Noord-Fryslân (1999-2006)|Noord-Fryslân]] en [[Concessie Zuidwest-Fryslân (1999-2006)|Zuidwest-Fryslân]] samengevoegd tot één grote concessie en deze werd . Deze was na de aanbesteding gegund aan gewonnen door [[Connexxion]] die hier voortaan , waarmee Arriva één van haar ontstaansgebieden verloor. Deze vervoerder ging in de provincie rijden onder de noemer ''Frysker''. Aanvankelijk werk de De bestaande dienstregeling van Arriva voortgezetbleef aanvankelijk gehandhaafd als 'tijdelijke dienstregeling'.<br> Op [[Dienstregeling concessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog 2007|7 januari 15 april 2007]] kwam vervolgens een geheel nieuwe dienstregeling uit; vanaf genoemde datum gingen de ritten in de daluren, de vroege avond en in het weekend weer als vaste lijndienst rijden, waarbij in hoofdzaak met een kleinere bus werd de frequentie op zaterdag verhoogd naar 1x per uur gereden en op zondag werd de dienstregeling voortaan al 's ochtends opgestart in een ruimere periode geredenplaats van halverwege de middag. Hierdoor was reserveren niet langer nodig, indien men met de bus wenste te reizen en daarnaast ging de lijn in de beide spitsuren weer altijd van en naar Leeuwarden rijden. De route bleef verder ongewijzigd, wel bleven alle ritten werd in het weekend als Offingawier een [[belbusFLEXX]] rijden-halte geplaatst. ''Geschiedenis volgt t.z.t.''
Bij de start van de nieuwe concessie [[Concessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog|Noord- en Zuidwest-Fryslân]] op [[Dienstregeling concessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog 2013|9 december 2012]] werd de lijn definitief ingekort tot Reduzum. De dienstregeling werd wel aangepast, zodat altijd aangesloten werd op lijn 95 naar Leeuwarden.
ap_users
86.637
bewerkingen

Navigatiemenu