Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Lijn 236 Düren Kaiserplatz - Merzenich Schule

795 bytes toegevoegd, 24 feb 2023 21:55
geen bewerkingssamenvatting
{{LijnInfo
|buitenland=ja
|dienstregeling=20222023
|lijnnr=236
|land=Duitsland
=== Dienstregeling ===
*Doordeweeks wordt ongeveer grofweg 1x/2 uur de gehele route gereden. In de spitsuren wordt de frequentie meestal verhoogd naar 1x/uur en tussen circa 8:00 en 12:00 uur valt een gat van vier uur in de dienstregeling tussen Niederzier Mitte en Merzenich Schule. De laatste ritten in de middagspits rijden ook niet tussen Niederzier Mitte en Merzenich Schule.*Rond schooltijden zijn er verschillende extra ritten die zorgen dat de frequentie wordt verhoogd naar 1x/uur en in de ochtendspits wordt soms voor een korte periode vaker gereden. Zo rijdt in de ochtendspits één een extra rit vanaf zowel Huchem-Stammeln Apotheke als Huchem-Stammeln Stammelner Straße naar Merzenich Schule. In de ochtendspits rijdt een reguliere rit vanaf Oberzier Dorfplatz zonder te stoppen naar Ellen Streffenweg en rijdt één rit in beide richtingen via Niederzier Weihberg. Hierbij rijdt in de ochtendspits een versterkingsrit van Oberzier Dorfplatz naar Niederzier Weihberg. In de middag rijdt één scholierenrit via Im Großen Tal en rijden drie ritten via de halte Niederzier Weihberg. Tevens rijden in de middag twee verdichtingsritten van Huchem-Stammeln Bahnhof naar Merzenich Schule, rijdt een scholierenrit van Niederzier Weihberg naar Oberzier Kirchstraße en rijdt een scholierenrit van Niederzier Schulezentrum naar Huchem-Stammeln Rurbenden.
*Een gedeelte van de ritten rijdt niet tussen Düren Kaiserplatz en Düren Bahnhof/ZOB.
Op [[Dienstregeling verkeersverbond AVV 2020#Dienstregeling 2020 Rurtalbus|1 januari 2020]] ging het nieuwe lijnennet in de Kreis Düren van start. Hierbij werd het volledige lijnennet overgenomen door de [[Rurtalbus]] ten koste van de [[DKB]] en [[DB Rheinlandbus]]. Op lijn 236 bleven de wijzigingen beperkt. Wel werd een enkele scholierenrit tussen Niederzier en Merzenich overgeheveld naar [[Lijn 235 Jülich Walramplatz - Merzenich Schule|lijn 235]]. Tevens werd de halte Heide L264 hernoemd in Auf der Heide en de halte Birkesdorf Autohaus in Birkesdorf Nordstraße/B56.
 
Op [[Dienstregeling verkeersverbond AVV 2023#Dienstregeling 2023 Rurtalbus|11 december 2022]] werd de dienstregeling licht gewijzigd. In de middag ging de versterkingsrit van Arnoldsweiler Neusser Straße naar Merzenich Schule de gehele week rijden in plaats van alleen op dinsdag.
140.523
bewerkingen

Navigatiemenu