Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Zwolle

20 bytes toegevoegd, 1 mrt 2011 18:02
Bus
Het busstation van Zwolle is een belangrijk knooppunt in zowel het [[:Categorie:Stadsdienst Zwolle|stadsnet van Zwolle]] als in het Overijsselse streeknet.
Aan de westzijde van het treinstation, nabij het stationsplein, ligt het stadsbusstation. Hier halteren de lijnen 1 t/m 5 en de lijnen 7 en 8 van [[Syntus Overijssel]]. Deze lijnen rijden onder meer naar de Zwolse wijken Stadshagen, Holtenbroek, Oosterenk, Aalanden, Berkum, Ittersumerbroek en Westenholte. Ook ligt hier de eindhalte die wordt gebruikt voor alle streeklijnen.
Aan de oostzijde ligt het busstation voor de streekbussen streeklijnen vanuit verschillende concessies, de [[Hanzeliner]] van [[Connexxion]], de [[Veluwelijn]] van [[Syntus]] en de scholierenlijnen 7, 8, 9 en 11.
Sinds 2009 wordt er gesproken over de verplaatsing van het busstation om de verkeersstromen binnen Zwolle te bevorderen. Zo wordt er onder meer gesproken over de verplaatsing van het busstation bovenop het dak van het treinstation.<ref>http://www.rtvoost.nl/nieuws/?nid=94287</ref> De meest voor de hand liggende oplossing is het verplaatsen van het busstation naar de zuidzijde.<ref>http://forum.opeenshadikhet.nl/viewtopic.php?f=49&t=11720</ref>
ap_users
17.094
bewerkingen

Navigatiemenu