Wijzigingen

Ga naar: navigatie, zoeken

Rotterdam Centraal

12 bytes verwijderd, 10 jul 2022 17:38
Neutraler geformuleerd
Op Rotterdam Centraal stoppen twee van de vijf metrolijnen van Rotterdam. Door de overstapmogelijkheden naar landelijke en internationale treinverbindingen en de bus- en tramlijnen die Rotterdam Centraal aandoen is het een van de drukste stations van het metronet.
Het metrostation werd geopend in 1968 en bestond oorspronkelijk uit een kleine ondergrondse stationshal met daaronder een eilandperron, geschikt als eindpunt voor de eerste metrolijn van de Benelux. Het station bleek al snel veel te klein, het was bovendien ongeschikt voor de ontvangst van [[RandstadRail]]. Daarom is het station vervangen door een nieuw metrostation dat in het verlengde van het oude metrostation ligt.
Dit nieuwe metrostation werd geopend op 28 september 2009 en beschikt over twee eilandperrons en drie sporen; het middelste spoor kan vanaf beide perrons gebruikt worden. De metro's van Metrolijn D keren vaak op het middenspoor, metro's van Metrolijn E gebruiken vaak de buitenste sporen. Het metrostation is rechtstreeks bereikbaar vanuit de stationshal van het treinstation en heeft daarnaast ook ingangen aan het Weena en de Conradstraat.
ap_users
3.184
bewerkingen

Navigatiemenu